Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Antalyalılara Lozan Barış Antlaşması’nın 95’nci yıldönümü 24 Temmuz Salı günü saat 09.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda birlikte kutlama çağrısı yaptı..

İbrahim Daş’ın yazılı açıklaması şu şekilde :  “Yeni Sevr dayatmalarının; Misak–i Milli sınırlarının değiştirilmesi, milletimizin parçalanması tartışmalarının yapıldığı, anayasa referandumlarının adaletsizce yapıldığı günlerdeyiz. Bu bağlamda Lozan Antlaşmasına sahip çıkmak bir ulusal görev ve tarihsel sorumluluktur diye düşünüyoruz.

Günümüzde basınımızın yaşadığı sorunlar ile ülkemizin yaşadığı sorunlar birbirinden bağımsız değildir. Basından sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz’a günler kala hala sansürün artan bir yoğunlukla devam ettiği görülmektedir.

Dün sansür, eser ortaya çıktıktan sonra uygulanırken bugün ise yayınlanmadan uygulanmakta hatta basın emekçileri sorgusuz sualsiz gözaltına alınmakta yerel ve ulusal basın yayın kuruluşları kapatılmaya çalışılmaktadır. Diğer taraftan basının bir bölümü emperyalizmin ve iktidarın uygulamalarına destek çıkmakta ya da boyun eğmektedir. Dolayısıyla sansür; sadece basınımıza değil aynı zamanda ulusumuza da uygulanmaktadır.Tüm bunları durdurmak için gelin Türkiye’yi birlik ve bütünlük içinde tutan Lozan Barış Antlaşmasına ve Misak-i Milliye sahip çıktığımızı tüm halkımıza gösterelim”(Haber Merkezi) .

 

 

 

Editör: TE Bilisim