CHP’de ‘Değişim ve Dönüşüm Kurultayı’ için pazartesi günü başlatılan noter tasdikli ‘Olağanüstü Kurultay Çağrısı’nda üçüncü günde 522 imzaya ulaşıldığı bildiriliyor. 28 delegesi olan Antalya’da imza veren kurultay delegesi sayısı 9’a çıktı. Zafer Menekşe, İsa Eser ve Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu’nun da olağanüstü kurultay için imza verdikleri öğrenildi.

ANTALYA’DAN 4 -5 İMZA DAHA BEKLİYOR

Antalya delegasyonunda ‘Kurultay Çağrı Heyeti’nin başlattığı noter tasdikli imza süreci Mehmet Özbey, Abdullah Akbaba ve Ali Takavut ile başlamış, imzacılara Serkan Küçükkuru, Kenan Yıldız ve Ömer Zavlak da katılmıştı. Zafer Menekşe, Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu ve İsa Eser’le birlikte Antalya’da imzacı kurultay delegesi sayısı 9’a yükselirken, CHP tüzüğüne göre 31 Temmuz’da sona erecek imza sürecinde 4 ya da 5 Antalyalı kurultay delegesinin de değişim için noter kanalıyla imza vermesi bekleniyor..

‘BUDAK, TELKİNDE BULUNUYOR’ İDDİASI

28 kişilik CHP Antalya Kurultay delegasyonunda aralarında il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ile bazı belediyle meclisi üyelerinin bulunduğu 14 kişinin olağanüstü kurultay için imza vermeme kararında oldukları ifade ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın CHP il ve ilçe başkan ve yöneticilerine Antalyalı imzacı sayısının artışını önlemeleri yönünde telkinde bulunduğu öne sürülüyor. CHP tabanında imza vermeme kararı alan kurultay delegelerine arasında belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği konusunda söz verildiği iddiaları konuşuluyor.

ERDOĞAN TOPRAK KİMLERİ TEHDİT ETTİ?

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısı için başlatılan noter tasdikli imza sürecinin üçüncü gününde 522 imzayı ulaşılırken, siyaset kulisleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın kurultay delegelerini imza vermemeleri için tehdit ettiği iddiaları ile çalkalanıyor. Toprak’ın Ankara, İstanbul ve Antalya’dan bazı delegeleri tehdit ettiği, bir delegenin basın mensuplarına yaptığı, “Bizzat Erdoğan Toprak arayıp tehdit ediyor. Muharrem İnce’nin yeterli imza sayısına ulaşamayacağını söyleyip, partiden bizi sileceğini söylüyor. Eğer imza vermesek de Meclis üyeliğiyle bizi ödüllendireceğini söylüyor” sözleriyle ortaya çıktı. CHP’ni Olağanüstü Kurultay’ın toplanması için delege sayısının salt çoğunluğu olan 625 noter tasdikli imza gerekiyor. İlk 3 günde 522 imzaya ulaşıldığı göz önüne alındığında 625’e ulaşılması için gerekli olan 103 imzanın bugün ya da yarın toplanmasının sürpriz olmayacağı söyleniyor. (İbrahim AKKAYA)

 

 

 

CHP’de olağanüstü kurultay için imza vermeye başlayan delegeler Genel Merkez tarafından tehdit edildiğini açıkladı. Özellikle Ankara, İstanbul’daki delegelerin Genel Merkez tarafından tehdit edildikleri iddia edildi. AKŞAM’a konuşan bir kurultay delegesi, “Bizzat Erdoğan Toprak arayıp tehdit ediyor. Muharrem İnce’nin yeterli imza sayısına ulaşamayacağını söyleyip, partiden bizi sileceğini söylüyor. Eğer imza vermesek de Meclis üyeliğiyle bizi ödüllendireceğini söylüyor” dedi

 

Editör: TE Bilisim