Olağanüstü seçimli kurultayı toplamak adına önceki gün harekete geçen parti içi muhalefet, delegeleri 'değişim' için ikna etmeye çalışıyor. 28 kurultay delegesi bulunan Antalya’da imza sayısının Serkan Küçükkuru, Kenan Yıldız ve Ömer Zavlak’la 6’ya yükseldiği bildiriliyor. Antalya’da daha önce de Mehmet Özbey, Ali Takavut ve Abdullah Akbaba imza vermişlerdi.

------------------------------

 

CHP’de ‘Değişim ve Dönüşüm Kurultayı’ olarak adlandırılan Olağanüstü Kurultay için 450’nin üzerinde kurultay delegesinin noter tasdikli imza verdiği bildiriliyor.  Olağanüstü seçimli kurultayı toplamak adına önceki gün harekete geçen parti içi muhalefet, delegeleri 'değişim' için ikna etmeye çalışıyor. 28 kurultay delegesi bulunan Antalya’da imza sayısının Serkan Küçükkuru, Kenan Yıldız ve Ömer Zavlak’la 6’ya yükseldiği bildiriliyor. Antalya’da daha önce de Mehmet Özbey, Ali Takavut ve Abdullah Akbaba imza vermişlerdi.

CHP'de 24 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları, parti içi muhalefetin delege hesabı üzerinde yoğunlaştı. Olağanüstü seçimli kurultayı toplamak adına önceki gün harekete geçen parti içi muhalefet, delegeleri 'değişim' için ikna etmeye çalışıyor. 'Değişim ve dönüşüm kurultayı' olarak adlandırılan olağanüstü kurultay için dün akşama kadar imzaların 450’yi geçtiğini öne sürülüyor.  ‘Kurultay Çağrı Heyeti’nin Olağanüstü Kurultay Çağrısı’nın için gerekli olan 625 imzaya 15 günlük süreyi beklemeksizin birkaç gün içinde ulaşma konusunda umutlu olduğu belirtiliyor.

ANTALYA DA 14 DELEGE İMZA VERMİYOR

28 kurultay delegesi olan Antalya’da il ve bazı ilçe başkan ve yöneticileri ile belediye başkanlarının aralarında bulunduğu 14 delegenin olağanüstü kurultay için imza vermeyi düşünmediği iddia ediliyor. Olağanüstü Kurultay için noter tasdikli imza veren Antalyalı kurultay delegeleri Serkan Küçükkuru, Mehmet Özbey, Kenan Yıldız, Abdullah Akbaba ve Ömer Zavlak’ın dışında 8 delegenin daha değişim için imza vermeyi planladığı bildiriliyor.

BUDAK’A ‘DELEGEYE BASKI’ İDDİASI

CHP tabanına yakın isimlere göre Antalya’da 14 kurultay delegesi değişim, 14 kurultay delegesi ise Kılıçdaroğlu yönetimi ile yola devam edilmesi görüşünü savunuyor.. İddialara göre ilçe ve Antalya il yönetimi ile milletvekili aday listesinin hazırlanmasında söz sahibi olan, bu yüzden parti içi muhalefet ise tabanın tepki oylarının hedefinde olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya kurultay delegelerinin bir bölümünü etkileyerek olağanüstü kurultay için imza vermelerini önlemeye çalışıyor. (İbrahim AKKAYA)

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim