CHP Genel Merkezi ve bazı il ve ilçe yönetimlerinde olağanüstü kurultay için gerekli olan 625  imzanın toplanamayacağı iddia edilirken, partide değişimin şart olduğunu düşünen ve kurultay delegelerinin imza vermelerinin tarihi bir görev olduğunu savunanlar da var..CHP’nin önemli isimlerinden, parti tabanının ‘efsane gençlik kolu başkanı’ olarak bildiği Recep Durmasür,  sosyal medya üzerinden şu ilginç paylaşımı yaptı :  “Nasıl ki yüksek yargı organlarının, C.Başkanı salona girdiğinde ayağa kalkıp alkışlamalarını doğru bulmuyorsak, kurultay delegelerinin de pozisyonu aynıdır. Çünkü kurultay, partinin en üst organıdır. Son zamanlarda, temsil ettiği ilçe/ il veya geçmişteki görevlerine istinaden değil de bize oy verir mi / vermez mi mantığıyla delege yazıldığı için (dikkat edin seçildiği için demiyorum, il başkan adaylarının listesinde yazıldığı için) sağlıklı bir sonuç alınamıyor. Karşılıklı beklentiler içerisinde oluşturulan delege yapısından da bir şey çıkmıyor.. 
Partinin iyiye gitmediğini herkes görüyor ve biliyor. Bunu anlamamak için kör ve sağır olmak gerekir. Parti sefilleri oynuyor, ülke elden gitmiş, kurduğumuz rejim değişmiş biz hala inatlaşıyoruz. Yapmayın, sayın kurultay delegeleri biz isteriz ki bunu delege sorumluluğunu taşıyarak kendiniz yapın. Bu kaostan partiyi kurtarın. Üzerinizdeki sorumluluk her zamankinden daha büyüktür..
Bir değişime gereksinim olduğunu Mısır'daki sağır sultan bile bilirken bizim delegasyonun bunu görmemesi olanaksız. Yapmayın, kıymayın bu partiye. Beklentiniz, partimizin ve ülkemizin çıkarlarından daha önemli değildir. Lütfen bu seslere kulak verin ve gereğini yapın. Lütfen.”.

Editör: TE Bilisim