Antalya'da 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın, 9 yıl önce cinsel istismara uğrayarak öldürülmesiyle ilgili istinaf mahkemesinde görülen davada, geçen davada 3 sanığın da yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmeleri adına verilen karar değişmedi. Mahkeme heyeti duruşmayı, 28 Eylül’e erteledi.

Davaya Antalya Tanıtım Vakfı bünyesinde bulunan Antalya Kadın Müzesi Başkanı Yeliz Gül Ege, Danışma Kurulu Üyeleri Havva İşkan Işık ve Ayşen Hamamcıoğlu’da katılarak, destek oldu.

Antalya Kadın Müzesi Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya’da gerçekleşen bu tür bir davaya sessiz kalamadıklarını belirterek, sanıkların tutuksuz yargılanmasının devam etmesine anlam veremediklerini dile getirdi. İlk duruşmadan itibaren davayı takip ettiğini kaydeden Başkan Gül Ege, “Kan dondurucu bir karar, suçlular tutuksuz halde gezmeye devam ediyor. Bu karar, Türk kadının adına da rencide edici bir karar, davanın takipçisiyiz, sanıkların hakettiği cezayı almasını istiyoruz. Bu davadan çıkacak kesin kararın, buna benzer tüm davalarda emsal olacağı düşünülerek, suçluların cezasız kalmaması için elimizden gelen desteği vereceğiz. 28 Eylül’de daha güçlü bir toplulukla duruşma salonunda olacağız” dedi.

Antalya Kadın Müzesi'nin Jale İnan 2016 Antalya Yılın Kadını Ödülü, 16 yaşında öldürülen Sezgi Kırıt cinayetini dedektif gibi araştırarak 3 sanığın 7 yıl sonra tutuklanmasını sağlayan avukat Sibel Önder'e verilmişti. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim