“ANNE KATİLLERİM DIŞARIDA”

Sezgi Kırıt’ın acılı annesi Hanife Kırıt, kızının katillerinin serbest bırakıldığı günden bu yana cehennem ateşinde yandığını belirterek, “Sezgimin yanına gidemiyorum. ‘Anne katillerim dışarıda’ diyor sanki bana. Böyle adalet mi olur? Onlar dışarıda olduğu her gün bana eziyet” ifadelerine yer verdi. Kanser hastalığı tedavisi gördüğünü, bu acılardan ötürü iyileşemediğini belirten Kırıt, şunları söyledi: “Ben bu acılar yüzünden iyileşemiyorum. Ben artık iyileşmek istiyorum. Benim acım bana yetiyor. Benim acıma su dökmediler.”

 

FOTOĞRAFA BAKARAK KARAR VERİN

Sezgi Kırıt’ın cesedinin bulunduğu olay yerinde çekilen fotoğrafını mahkeme heyetine sunan Kırıt ailesinin avukatı Sibel Önder, “Karar verirken bu fotoğrafa bakarak karar verin. Sezgi’nin parçalanmış yüzünün son hali. Bu nasıl doğal yollarla bir ölümü anlatır. Suç sabittir” diye konuştu. Sezgi Kırıt’ın ablası Sevgi Kırıt ise, “Yerel mahkemenin 7 celsede inceleyip karar verdiği dosyada siz 2 celsede ne gördünüz de tahliye kararı aldınız? Adli Tıp raporunu dikkate almayacaksanız niye rapor istediniz?” diye sordu. 6’da

 

--------------------------------------

 

Antalya’da 2009 yılında uyuşturucu madde verilip cinsel istismara uğrayarak öldürülen parçalanmış cesedi boş bir araziye atılan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt cinayeti davasının görülmesine  Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 8. Ceza Dairesi'nde devam edildi. Dünkü duruşmaya sanıklar Osman Küçük, Mehmet Mutlu Kurtlar, Emine Karpi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya şikâyetçi avukatı Sibel Önder'in yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları ile birçok sivil toplum kuruluşu yetkilisi müdahil oldu.

NASIL TAHLİYE KARARI VERDİNİZ ?

Önceki duruşmada tahliye edilen sanıklar hakkında tutuklama talep eden Kırıt ailesinin avukatı Sibel Önder, Sezgi Kırıt’ın cesedinin bulunduğu olay yerinde çekilen fotoğrafını mahkeme heyetine  sundu  Avukat Önder, “Karar verirken bu fotoğrafa bakarak karar verin. Sezgi’nin parçalanmış yüzünün son hali. Bu nasıl doğal yollarla bir ölümü anlatır. Suç sabittir” diye konuştu. Sezgi Kırıt’ın ablası Sevgi Kırıt ise,“Yerel mahkemenin 7 celsede inceleyip karar verdiği dosyada siz 2 celsede ne gördünüz de tahliye kararı aldınız. Adli Tıp raporunu dikkate almayacaksanız niye rapor istediniz?” diye sordu. Davaya müdahil olan kadın dernekleri de sanıkların tutuklu yargılanmasını talep etti. Kırıt ailesinin ve avukatların sanıklar hakkındaki tutukluluk talebini reddeden mahkeme, dosyanın Adli Tıp Kurumu’ndan gelmemesi üzerine duruşmayı 28 Eylül tarihine erteledi.

BENİM ACIMA SU DÖKMEDİLER

Duruşma çıkışı gözyaşlarına boğulan Sezgi Kırıt’ın annesi Hanife Kırıt, katil zanlılarının tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi. Kızının katillerinin serbest bırakıldığı günden bu yana cehennem ateşinde yandığını belirten Hanife Kırıt, “Sezgimin yanına gidemiyorum. “Anne katillerim dışarıda” diyor sanki bana. Böyle adalet mi olur. Onlar dışarıda olduğu her gün bana eziyet” ifadelerine yer verdi. Kanser hastalığı tedavisi gördüğünü, bu acılardan ötürü bir türlü iyileşemediğini belirten Kırıt, şunları söyledi: “Ben bu acılar yüzünden iyileşemiyorum. Ben artık iyileşmek istiyorum. Benim acım bana yetiyor. Benim acıma su dökmediler.”

BU İŞİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIM

Kırıt ailesinin avukatı Sibel Önder, bir önceki duruşmada sanıklar hakkında verilen tahliye kararının sürdürülmesini anlayamadıklarını ifade ederek, “Mahkeme bu kişiler hakkında adli kontrol şartı dahi vermedi. Sanıkların tahliyelerine ilişkin itiraz ettik. İtirazımız üzerine üst mahkeme olarak 9. Ceza dairesi tarafından tetkike alınmıştır. Ancak tetkik yapılırken dosyanın fizikisinin adli tıp kurumunda olması sebebiyle dosyanın üzerinden hiçbir inceleme yapamamış, ellerindeki duruşma tutanağından ibaret olan belgeden ötürü tahliye taleplerimizi reddi yönünde karar vermişlerdi. Biz tutuklama istedik; mahkeme ısrarla tahliye yönünde karar veriyor” diye konuştu. Sanıklar hakkında uyuşturucu temini için de ceza verilmesi gerektiğini belirten Önder, “Bu iş burada bitmeyecek.  Sibel Önder bu işin peşini asla bırakmayacak”dedi.

NE OLMUŞTU ?

Antalya'da 2009 yılında ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Sezgi Kırıt'ın cesedi, Isparta'nın Gönen ilçesi Koçtepe köyünde arı kovanlarının arasında bulundu. Olayla ilgili biri kadın, 3 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sırasında zanlılardan Ali Karpi hayatını kaybetti. Daha önce Antalya 6'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karara bağlanan davada, tutuklu sanıklar Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar'a ağırlaştırılmış ömür boyu ve 21'er yıl hapis, sanık Emine Karpi'ye ise 28 yıl hapis cezası verildi. Bu karara savcı ve sanık avukatları 'delil yetersizliği' gerekçesiyle itiraz etti. Bölge Adliye Mahkemesi 8'inci Ceza Dairesi, geçen ay görülen duruşmada zanlılar yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye etti

 (Senem KÖR)

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim