Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un bir dönem ekip arkadaşı olan ama bir süre önce yolları ayrılan Şenol Saçık ve Yasin Karasu’nun Disiplin’e gönderilmek üzere il yönetiminin harekete geçtiği öğrenildi. Henüz Saçık ve Karasu’ya bir tebligat yapılmazken iki partilinin suçlarının sosyal medyada partinin son seçimlerde başarısız olduğunu paylaşmaları olduğu iddia ediliyor.

 

Ahmet Kumbul’un 2014 yerel seçimlerinde birlikte belediye meclis üyesi aday adayı olduğu, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı döneminde İlçe Sekreteri olan Şenol Saçık ile ekip arkadaşlığı yaptığı Yasin Karasu’nun 24 Haziran seçimlerine dönük yaptığı eleştiriler nedeniyle Disiplin’e sevk edilmesi tepki çekti. CHP Genel Merkezi’nde ve Antalya’da başlayan disiplin süreçlerinin parti içinde rahatsızlık yarattığı konuşuluyor.

 

 

Antalya’da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi sonrası CHP’de yaşanan tartışmalar ve sosyal medyada partinin ‘başarısız’ olduğuna dair paylaşımlar sonrası disipline sevkler başladı. Akdeniz GERÇEK’in de daha önce sayfalarına taşıdığı Yasin Karasu’nun CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul hakkındaki eleştirilerinin ardından bu kez Şenol Saçık’ın sosyal medya paylaşımları sonrası disipline sevk edilmesi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Ahmet Kumbul’un, Muratpaşa İlçe Başkanı iken ilçe sekreterliğini yapan Şenol Saçık, yine Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada oldukça sert ifadeler kullandı.

 

SAÇIK: BİZE BİRŞEY İLETİLMEDİ

Saçık, şöyle konuştu: “Sosyal medya paylaşımlarım sonrası il yönetiminin bizzat kendisinin bir kurul oluşturduğu ve yazı hazırlayarak beni disipline sevk ettiğini öğrendim. Bizden savunma isteyeceklermiş. Bize bu konuyla ilgili herhangi bir şey iletilmedi. Konuyla ilgili bir savunma hazırlayacağım ama ayrıntı bilmiyorum. Hangi paylaşımımla ilgili disipline sevk edildiğimi bilmiyorum. İl başkanına hakaret ettiğim iddia ediliyor. Zaten il başkanı, benim ve Yasin Karasu ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Benim seçimde HDP’ye çalıştığımı iddia etmiş ve başarısızlığı da ona yorumlamıştı. Yasin Karasu’nun da kafasına göre sosyal medyada yazı yazdığını ve seçimde hiç çalışmadığını iddia etmiş. Yasin de bunun üzerine aramış ama görüşememiş. Sonra tekrar arayıp görüşme yapmak istedik ama olmadı.”

 

SADECE BİZ DEĞİLİZ!

Şenol Saçık, 24 Haziran seçim çalışmalarında kendi imkanlarıyla araç giydirip ilçe ilçe gezdiklerini ve esnafla birebir görüştüklerini kaydetti. Saçık, CHP’nin seçimde başarısız olduğunu söyleyen isimlerin sadece kendileri olmadığını hatırlattı ve bunun son örneğinin CHP Antalya İl Bilişim Sorumluluğu görevinden istifa eden Canan Keleş olduğunu da sözlerine ekledi.

 

SAÇIK NELER YAZMIŞTI?

Şenol Saçık, son yaptığı facebook paylaşımı şöyle:Dün yapılan İl Yönetim Toplantısıyla ilgili iki şey söyleyip gideceğim. Daha sonra savunmamı buradan yapacağım. İkincisi çok önemli değil, ilki boynuma borç. Bu da böyle biline. 
1-Beni ve Emrah Yasin Karasu'yu partiye zarar verdiğimiz için disipline göndermişler. Kendi adıma söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Asıl zarar verenlerden hesap sormak boynumun borcu böyle biline
2-Hayati boyunca siyaseti maaşlı yapmış bir yönetici ‘başarısız olduk’ diye istifa etmiş. Oysa aynı yönetici 26 Haziran’da başarılı olduklarını iddia eden manifestosuna başarılı olduklarını ve eleştirilerin haksız olduğunu iddia etmiş, bu sabahın sahiplerinden hesap soranlara cevap yetiştirmişti. Rant çarkı bozulmuş anlaşılan.” Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim