Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede önümüzdeki aylarda düzenlenecek üç festival ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında imar affı ile ilgili görüşlerini açıkladı. Sözen, Side’yi çok farklı bir noktaya taşıyan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’nin sekteye uğramaması ve uğratılmaması adına Side ile ilgili imar affının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

İNSANLARI YİNE İKNA EDECEĞİZ

Ünü üle sınırlarını aşan tatil ve tarihi miras beldesi Side’de çok özel bir süreci başlattıkların hatırlatan Sözen, “Türkiye’de örneği yoktur. Bir dükkan kirasının 200 bin avro’lara vardığı bir yarım adada yüzlerce yeri yıkacaksınız, bir kolluk kuvveti olmadan, bir tek koruma olmadan bunu gerçekleştireceksiniz. Bu bir ilkti ve hiç örneği de yoktu. Biz bu yıkımları nasıl başardık? Oradaki esnaf arkadaşlarımıza bu süreci anlatarak ikna ettik. Bu dönüşümün Side’yi çok farklı bir noktaya getireceğini söyledik ve herkes bunu kanıksadı. Bun da çok hızlı bir mesafe kat ettik. Şimdi bu imar affı yasasıyla deniz kenarında, kayalar üzerinde devasa kütleler olabilir. Bu yasayla insanlara bu fırsat veriliyor. Ama biz yine bu insanlara kendimizi anlatacağız. Yasa müsaade etse de insanları bu dönüşüme önce ikna ettiğimiz gibi, yasanın verdiği bu olumsuz fırsatı kullanmamaları gerektiği yönünde ikna etmeye çalışacağız” dedi.

 

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Yanlıştan dönüleceğini umut ettiğini kaydeden Sözen,”Bu kentin mimar odası var, kurulları var, teknik insanları var, bu işe gönül vermiş özel yapıları var. Bunlarla beraber bir araya gelip serzenişlerimizi üst ölçekte duyurmaya gayret edeceğiz. Ben ülke genelindeki imar affına yorum getirmiyorum ama SİT alanlarındaki, kıyı kenar çizgileri içerisindeki bu olumsuz yapılara ‘olur’ veren bir anlayışı kabullenmem mümkün değil. Ben bu yanlıştan dönüleceğini umut ediyorum” diye konuştu.

 

SİDE AFFIN DIŞINDA TUTULMALI

Side ile ilgili imar affının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünen Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlgili mercileri mümkün olduğu kadar gücümüz nispetinde iletmeye çalışacağız. Side gibi özel yerlerin bu imar affının dışında tutulması gerektiği, bizim bu güne kadar çok büyük mesafe kaydettiğimiz, bizi heyecanlandıran ve Side’yi çok farklı bir noktaya taşıyan bu projenin sekteye uğramaması ve uğratılmaması adına Side ile ilgili imar affının yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu noktada arkadaşlarımla beraber mücadelemizi, sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Plana uygun şekilde, yasal hakkı neyse ve geleneksel yapıya dönüştürülmüş, kiremit çatı, taş, ahşap ve cumbalı yapıya kavuşmuş bir binanın yanına Side gibi bir yerde 5 katlı betonarme iğrenç bir yapıya olur vermek ve bunu yasal hale getirmek gerçek bir belediyecinin, gerçek bir şehircinin kabul edebileceği bir şey değildir. Diliyorum ki bu bir an önce düzeltilecektir. Bu gözden kaçmanın telafi edileceği günü ben hasretle bekliyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

                                                        

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim