CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin olağanüstü kurultay için "Ben imza toplamayacağım ama hayır derse, örgüt kendisi çözecektir bu işi" sözleri partiyi hareketlendirdi. İnce'yi destekleyen parti delegeleri, olağanüstü kurultayın toplanması ve İnce'nin genel başkan adayı olması için imza toplamadan önce nabız yokluyor. 28 kurultay delegesi bulunan Antalya, hareketlenen iller arasında yer alıyor. Antalya'nın eski vekilleri ve eski il başkanlarının da dahil olduğu süreçte bazı kurultay delegeleri, diğer delegelere telefon açarak görüşlerini sorguluyor.

 

'YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANIYORUZ'

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliği ile son derece başarılı bir biçimde yönetilmesine ve bütün örgütlerin canla başla çalışmasına karşın, 24 Haziran seçimlerinde bekledikleri sonuçları alamadıklarını söyledi. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yeniden kurulacağı, özgür, bağımsız, huzurlu bir ülkeyi arzulayan milyonlar için tek adamın Cumhurbaşkanlığının üzüntü verici olduğunu belirten Kumbul, "OHAL koşullarında, devlet olanaklarının sonuna kadar kullanıldığı, adaletin ayaklar altına alındığı seçimlerin toplumda yaratmış olduğu hayal kırıklığını aşmak için şimdi yapmamız gereken, partimizin ortak aklını ortaya çıkaracak çalışma platformlarımızı hazırlamak, eksikliklerimizi gidermek, güçlü bir muhalefet yapısını ortaya koymaktır. Nasıl ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu 450 kilometrelik 'Adalet Yürüyüşü' ile tüm kesimlerin korku sınırlarını aşıp umudunu yeşerttiysek, nasıl ki kurduğumuz ittifak ile 12 Eylül yasalarıyla gelen seçim barajını yok ettiysek, yine Genel Başkanımızın önderliğinde doğru strateji ve planlamalarla önümüzdeki süreci de doğru yönetip, yerel seçimlerde arzu ettiğimiz başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

 

'GÜNDEMİMİZDE KURULTAY YOK'

Kurultayı yeni yapmışken partilileri gerginleştiren, ayrıştıran, parti içi mücadele mesajlarını ve kurultay çağrılarını doğru bulmadığına dikkati çeken Kumbul, görüşlerini şöyle ifade etti: “Bu aşamada yapılacak bir kurultay, bütün ilgi ve enerjimizin yeniden parti içi siyasete dönmesine yol açacaktır. Antalya CHP İl Örgütü olarak gündemimizde şu anda kurultay yok. Bizim tek gündemimiz önümüzdeki yerel seçimleri kazanacak çalışmaları yaşama geçirmektir. Geçmiş deneyimlerimiz gösteriyor ki; partimizin büyümesinin yolu, eksikliklerimizi gidererek, umutlarımızı yeniden yeşertecek yapısal değişim ve dönüşümleri yaşama geçirmek, hep birlikte parti içiyle değil, ülke sorunlarıyla uğraşmak, birlikte çalışmaktır."

 

KAVGA PARTİYE ZARAR VERİR

En fazla üyeye sahip olan Muratpaşa'nın CHP İlçe Başkanı Hasan Şahin ise bireysel anlamda Antalya'da kurultay için çıkışlar olduğunu doğruladı. Kurultay delegesi üyesi de olan Şahin, birkaç delegenin kendisini de aradığını kaydetti. Şahin, “Süreç kavga etmeden, gürültüsüz sürdürülmeli, aksi takdirde partiye zararları olabilir. Partinin yetkili kurulları var. Tüzüğe göre hareket edilir. Delegelerden bir talep gelirse kurultay toplanır. Kurultay delegeleri en sağlıklı kararı verir" dedi. DHA

Editör: TE Bilisim