Enflasyonun haziran ayında yüzde 2.61 artarak yıllık bazda yüzde 15.3’a yükselmesi emekliyi kara kara düşündürüyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, açıklanan son enflasyon rakamlarıyla zaten zor durumda olan emeklinin durumunun daha da vahim olduğunu söyledi.

 

NE VAR NE YOK GÖTÜRDÜ!

Enflasyonun yüksek olmasının bazılarını sevindirdiğini ancak emeklilerin enflasyondan nefret ettiğini kaydeden Tezcan, “Enflasyon elimizde ne var ne yok götürür. Biz bu ay maaşımızı alacağız, yedinci aydan birinci aya kadar enflasyon yüksek geldikçe bizim maaşımız eriyecek. Emeklinin enflasyona daha fazla ezdirilmemesi için gereken adımların atılmasını istiyoruz. Bunun yanında faizlerin yüksek çıkmasını da rahatsızlık verici. Emeklilerin yüzde yetmişi kredi kullanıyor. Enflasyonun haziran ayında yüzde 2.61 oranında yüksek çıkmasıyla bankaların bireysel kredileri korkunç derecede arttı” dedi.

 

DURUM ÇOK VAHİM

Türkiye’de emeklinin pazara çıktığında artık filesini dolduramadan eve döndüğünü hatırlatan Tezcan,

“Türkiye’de ayda 5 milyar lira para kazanan da aynı pazara gidiyor, emekli olarak biz de aynı pazara gidiyoruz. Ben üç kişilik bir aileyim. Eskiden pazara gittiğimde ikişer kilo alıyordum, şimdi birer kilo alıyorum. Günde iki ekmek alıyorsam şimdi bir ekmek alıyorum. Yani durum bu kadar vahim” diye konuştu.

 

PATATES VE SOĞAN ŞAŞIRTTI

İbrahim Tezcan, Fakir fukaranın sofrasının baş tacı olan patates ve kuru soğanının 6-7 liraya yükselmesini de esprili bir dille eleştirdi. Tezcan, şöyle konuştu: “Açıkçası ‘Dünya yıkılacak’ deseler inanırdım ama kuru soğan ile patatesin 6-7 lirayı bulacağına ve zam şampiyonu olacağına kesinlikle inanmazdım. Ölmeden bu rakamları da gördüm, artık gözüm açık gitmez. Bunu bir yetkilinin çıkıp ciddi anlamda halka anlatması gerekiyor. Tarım ülkesi olan Türkiye’de 6-7 liraya patates ve kuru soğan mı yenir? Fakir fukaranın yüzde 70’inin sofrasının baş tacı olan, hafta da iki ya da üç kez pişirdiği patates sebzesi de bu fiyata çıktıktan sonra yapılacak bir şey yok. Ben açıkçası ‘pes’ diyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim