CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz gün  "Valilere, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim" sözlerini 81 İl merkezlerinde eş zamanlı düzenlenen  basın açıklaması ile sert bir dille eleştirdi. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CPHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP milletvekilleri Aydın Özer, Rafet Zeybek, Cavit Arı, CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci katıldı.

 

DENSİZ ÇIKIŞ!

Yeni tamamlanan seçim sonrası toplumun huzurunu tesis etmesinin gerekli olduğunun altını çizerek Kumbul, “Toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Eğer bu açıklamayı reddedip derhal içişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir” dedi.

 

SORUMLU SOYLU’DUR

Ülkeye bir daha şehitlerin gelmemesinin en büyük arzusu olduğunu söyleyen Kumbul, “Şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır” dedi. Senem KÖR

 

 

Editör: TE Bilisim