Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Aksu- Kundu arasındaki yol üzerinde bulunan Antalya Tohumculuk Sertifikasyon Test Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan yola sıfır, daha önceden rüzgarkıran ve bataklık kurutulması amacı ile dikilen ve yol üzerinde gerdanlık gibi dizili okaliptüs ağaçlarının kesilmesini şiddetle kınadığını söyledi.

Şahin, “Gerekçe olarak, ‘deneme çalışmalarına gölgelik yapıyor’ diyerek savunulan bu ağaç kıyımı ile ilgili, kesime müsaade eden Aksu Belediyesi Başkanı ve buna müsaade eden Milli Emlak Müdürlüğünü doğa dostu olmaya, bilakis korumaya davet ediyorum” dedi.

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

30-40 yıllık ağaçların sudan sebeplerle kesilmesinin doğa katliamından başka bir şey olmadığının altını çizen Şahin, “Halen yol üzerindeki ağaç kesim işleri devam etmektedir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli ve kesim işlemi iptal edilmelidir. Bizzat yetkili müdürü arayarak, ‘bizler tarımcı, ziraat mühendisleriyiz, nasıl olurda ağaç keseriz, derhal bu kesim işlemini durdurun’ diyerek tavrımı ortaya koydum. 30-40 yıllık ağaçların kesildikten sonra, hiç bir amaç gütmeden yok edilmesi vahşice doğa katliamdan başka bir şey değildir. Buradan yerel basına, Aksu halkına sesleniyorum, bu konuda mücadelemizin içinde yer alın” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim