Antalya Ticaret Borsası(ATB) Haziran ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında yapıldı. ATB Başkanı Ali Çandır, tarım ve ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çandır, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Genel Seçimlerinin geniş katılım ve olgunlukla tamamlandığını belirterek, “Seçim sonuçları hepimize hayırlı olsun. Meclise Antalya’mızı temsilen giden 16 milletvekilimize ayrıca başarılar diler; sektörümüz, kentimiz ve ülkemiz için birlikte çalışmak istediğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.  Çandır, Yeni kabinede Antalya’nın da en az bir bakan ile temsil edilmesini istediklerini söyledi.

TARIM POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Meclis ve kabinenin çalışmaya başlamasıyla birlikte tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi ve mali disiplinin sağlanmasını beklediklerini kaydeden Çandır, şunları söyledi:“Faiz, dolar kuru, enflasyon ve cari açık önümüzdeki ekonomik sorunların başında yer alıyor. Bu sorunlara acilen çözüm bulunup üretime odaklandığımız bir dönem olmasını diliyorum. İş dünyası üretmeye, kalkınmaya ve ülkemizi güçlendirmeye her zaman motivedir. Yeter ki karar vericiler de aynı kararlılıkta olsun.”

 

BAKANDAN İLK TALEP ENVANTER

Antalya Ticaret Borsası çalışmalarına yön veren komitelerin Haziran ayında yoğun bir gündemle toplandığını belirten Çandır, “Bizlere güncel ve geleceğe yönelik etkili karar desteği sağlamaktadırlar. Çalışmaları ve önerileri dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi. Komitelerin güncel ve gerçekçi bir tarımsal envanter sayımının gerçekleştirilmesi ve paylaşılmasını talep ettiğini bildiren ATB Başkanı Çandır, gerçekçi bir envanterin tarım sektörünün daha fazla üretmesi, ihracat yapabilmesi ve piyasalara daha uygun fiyatlarla ürün sunabilmesi için acil olarak yapılması gerektiğini kaydetti. Çandır, “Yeni hükümet sisteminde göreve gelecek bakandan ilk talebimiz budur” dedi.

Güncel ve gerçekçi bir envanter yapıldığında tarım sektörünün geleceğiyle ilgili doğru stratejiler belirlenebileceğini söyleyen Çandır, “Bu stratejilere dayalı üretim planlamaları hazırlanıp uygulanabilecek ve bu planlamalar kapsamında etkili destek-teşvik programları hazırlanabilecektir. Yani sözünü ettiğimiz ve öncelikle yapılmasını istediğimiz sektörel envanter çalışması, yıllardır sektörümüzde yokluğunu belirttiğimiz gerçekçi ve etkili strateji-plan-destek/teşvik zincirinin ilk halkası olacaktır” diye konuştu.

 

EXPO 2016 ANTALYA’DA B1 EXPO DÜZENLENSİN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İl Müdürlüğü’ne devredilen EXPO 2016 Antalya alanında müdürlüğümüz çalışmalar yürüttüğünü belirten Çandır, EXPO alanının ziyaretçi sayısının artırılması, uluslararası alandan ziyaretçiler getirilmesi ve sektörel gelişime katkı sağlaması için alanda yeni bir tema ile 6 aylık B1 EXPO düzenlenmesi önerisini yineledi.(Senem KÖR)

 

 

Editör: TE Bilisim