AKP, AR-GE Başkanlığı tarafından 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleriyle ilgili hazırlanan anket sonucu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki ankette AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP oy oranları ve milletvekili sayıları il il listelendi. Listede 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adayın hangi ilden ne kadar oy aldığı ve hangi ilden kaç milletvekilinin meclise girdiği bilgisi yer aldı.

 

AKP-CHP BAŞABAŞ

Hangi partinin kaç milletvekili çıkaracağı yönünde, AKP AR-GE Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen raporda "Anket verilerine göre yapılan çalışmada AK Parti'nin şu an için 330 vekil çıkarabileceği ortaya çıkmaktadır" ifadesi yer aldı.

Son seçim anketi sonuçlarında, AKP Antalya’da yüzde 37.6 ile 6, CHP yüzde 28.5 ile 5 milletvekili alabiliyor. MHP yüzde 7.5 ile 1, HDP yüzde 6.1 ile 1, İYİ Parti ise yüzde 16 ile 3 milletvekili sürprizi yapıyor.

 

BAŞKAYA’NIN TAHMİNİ TUTUYOR

Akdeniz GERÇEK Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya’nın, 11 Haziran tarihli “Başkanlar işi götürüyor” başlıklı köşe yazısında dile getirdiği tespitler; AKP’nin AR-GE Başkanlığı tarafından yapılan anket sonucu ile adeta birebir örtüşüyor. İşte Başkaya’nın köşe yazısının Antalya ile ilgili bölümü: “Referandumda tüm imkansızlıklara rağmen başarılı bir çalışma ile ‘hayır’ın galip geldiği kentte İnce’nin çıkması sürpriz değil. Fakat 14’ten 16’ya çıkan vekil dağılımında bu başarı gösterilemeyecek gibi duruyor. İnce’nin yakaladığı rüzgarı, CHP örgütü ve adayları yakalayamadı.

AKP’de ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Menderes Türel sayesinde mevcudu koruma durumu var. Ancak kayıp kaçınılmaz. AKP ve CHP’nin 11 milletvekilini paylaşacağını düşünüyorum. 7-4 de olabilir. 6-5 de. İYİ Parti, 3’ü zorlayabilir. MHP ve HDP de 1’er vekil çıkarmanın peşinde.” Senem KÖR

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim