Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle: “Seçimlere üç gün kala CHP Genel Başkanı, hiçbir ahlak anlayışına sığmayacak şekilde yalan yanlış rakamlar telaffuz ederek, hakkı, hukuku hiçe sayıp iftira atarak halkımız kandırmaya; bu suretle de siyasi rant elde etmeye tevessül etmiştir. 20 Haziran günü yayınlanan bir yerel gazetede yer alan ifadeleri aynı akşam katıldığı FOX TV kanalında da tekrarladı. Kendi partilerine ait bir Belediyenin projesi ile hiç kıyas edilmeyecek farklılıkta ve büyüklükteki Antalya 3.Aşama Raylı Sistem projesini kıyaslıyormuş gibi yapıp halkı kandırmaya, halkın kafasını karıştırmaya çaba sarf etti.”

SİYASİ KISKANÇLIK  

“Konuyla ilgili doğru bilgiler vermeyen Kılıçdaroğlu kamuoyunu yanıltarak şunları söylemişti: ‘Antalya’da 23 kilometrelik tramvay 697 milyon liraya mal oldu. İçinde araç alımı yok. İzmir 20 kilometrelik tramvayı araç alımı dâhil 392 milyon liraya yaptı. Aradaki bu fark nereye gitti?’ Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ak Parti iktidarında 2007 yılında başladığı Hafif Raylı Sistem atağına bu yeni dönemde ikinci etabı da eklemiş ve şimdi de  8 Haziran 2018 günü 3. Etabın temelini atmıştır. Bu başarı ve bu hız anlaşılıyor ki siyasi kıskançlık yaratmıştır.”

ABESLE İŞTİGALDİR

“İzmir tramvay projesi ile Antalya 3. Aşama Hafif Raylı Sistem projesini karşılaştırmak abesle iştigaldir. Kötü niyetli kirli siyaset yapmak ve matematik bilmemektir. İzmir projesinin toplam uzunluğunun 22,3 km’dir. Tamamı hemzeminden giden cadde tramvayı tarzında ve hattının bir kısmı da çift hat değil tek hat olarak ihale edilmiştir. Ancak daha yapım başlama aşamasinda ikmal ihalesi ya da ihaleleri yapıldığı bilinmektedir. Bu sistemde araçlar çift dizi çalışamaz. Duraklar 48 metre uzunluğundadır. 35 adet durak bulunmaktadır.”

Haber Merkezi

 

 

 

Editör: TE Bilisim