Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ‘vizyon projelerimiz’ diye lanse ettiği Konyaaltı Sahil Projesi etap etap hizmete açılıyor ancak bu sırada yapılan yanlışlıklarla da vatandaşın dikkatinden kaçmıyor. Geçtiğimiz hafta içinde Arapsuyu İlkokulu önündeki sahilde denize giren bir vatandaş, Konyaaltı sahil düzenlemesi kapsamında inşaattan çıkan hafriyat ve molozların iş makinası tarafından kazılan çukurlara gömülmesine büyük tepki gösterdi. Akdeniz GERÇEK’i arayarak konuyla ilgili ihbarda bulunan vatandaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve çağırdı.

 

VATANDAŞ İHBAR ETTİ

Konyaaltı sahil düzenlemesinde yüzlerce kamyon molozun kumların altına gömüldüğü iddiasında bulunan vatandaş, yaşadığı olayı şu şekilde aktırdı: “Sabah denize girdiğim eski Arapsuyu İlkokulu önündeki sahilde bir iş makinası, önce kumsal alanda iki metrelik bir çukur kazdı. Sonra tuvalet inşaatından arta kalan taş, demir ve beton artıklarını gömdü. O an denizde yüzüyordum hayatımın en hızlı kulaçlarını attım. Denizden çıktım ve koşarak çoğu plastikten oluşan molozların üzerine oturdum. ‘Sıkıyorsa göm’ diye bağırarak sahili ayağa kaldırdım. ‘Nereye atacağım’ dedi görevli. ‘Traktörle taşıyacaksın’ dedim. ‘Biz emir kuluyuz’ dedi.”

 

CEZASIZ KALMAMALI

“Bu artıklar bin yıl burada hastalık saçacak’ dedim. Fotoğraf çekince adam durdu. Sahilde inşaat görevlilerini buldum, durumu gösterdim. İlgili yerlere ilettim. Kanaatim odur ki Konyaaltı sahil düzenlemesinde yüzlerce kamyon moloz güneşlendiğimiz kumların altına gömüldü. Konyaaltı gibi dünyaca ünlü sahile yapılan bu uygulamayı şiddetli kınıyorum ve yetkilileri göreve çağırıyorum. Molozların sahile gömülmesine izin veren yetkililerin acilen uyarılmasını ya da cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü böylesine uygulamalar görmezden gelinmemeli ve örnek cezalar verilmeli.” Senem KÖR

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim