Bilgisayar atölyesinin açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Muratpaşa Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy,  Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Cemalettin Çakar, Altı Nokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Tatar ve engelli vatandaşlar katıldı. Mobilyalarından teknik donanımına kadar her ayrıntının düşünüldüğü atölyeye, 2006 yılında bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden eski Şube Başkanı Bünyamin Fani’nin adı verildi.

 

“BURADA BİR VEFA VAR”

Vali Münir Karaloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, atölyeye eski şube başkanı Bünyamin Fani’nin adının verilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu kaydetti. Karaloğlu, “Engellilerimizin eğitimi, istihdam sağlamaları, evde bakım imkânları gibi konularda ciddi bir yol kat ettik. Altı Nokta Körler Derneği’nin de bu farkındalığın temelinde olduğunu söyleyebilirim. Burada bir vefa var Bünyamin Fani başkanımızın adına açılan bir atölye hayırlısı olsun.  Engelli arkadaşlarımızın gören gözü olur bu bilgisayarlarımız inşallah” diye konuştu.

 

DÜNYADA ULAŞMAK KOLAYLAŞACAK

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Cemalettin Çakar ise atölyenin Antalya’da ki görme engellilere hizmet vereceğini hatırlatarak, “Dünyaya daha kolay ulaşmak amacıyla açıldı. Burada bu eğitimi alacak arkadaşlar ileride istihdam konusunda bu bilgisayarlar büyük kolaylık sağlayacak” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci de belediye olarak 7 gün 24 saat engelli vatandaşların hizmetinde olduklarını söyledi. Senem KÖR

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim