Rant odakları; Antalya’nın Milli Parklarını, Doğal Sit Alanlarını, ormanlarını, kıyılarını ve el değmemiş koylarını teker teker ele geçirmeye devam ediyor. Son olarak Tekirova Mahallesine bağlı Kleopatra Koyu’ndaki halkın günlük kullanıma açık bir mesire alanı daha özel bir şirkete adeta gümüş tepside sunuldu. STK’ların, bölge halkının ve siyasilerin büyük bir tepki gösterdiği tahsise çevre davalarının ünlü avukatı Tuncay Koç da sert çıktı.

 

PHASELİS YARGIDAN DÖNDÜ

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen işadamı Fettah Tamince’nin sahibi olduğu bir şirkete Tabiat Parkı içindeki bir alan verildiğini ancak açılan iki davada da mahkemenin lehlerine karar verdiğini ve adı geçen şirketin Phaselis’i alamadığını kaydederek, “Kleopatra Koyu ile ilgili de yargıya başvuracağız” dedi.

 

ADRESE TESLİM İHALE

Bu yıl yapılan bir değişiklik ile Tekirova Tabiat Parkı içindeki alanın mesire yeri olduğunu kaydeden Koç, “Bu mesire yeri de kimsenin haberi olmadan ihaleye çıkarılıyor. İhale şartnameleri oldukça enteresan. Yıllık 10 milyondan fazla ciro şartı var. Yıllık 500 bin liraya alınan bir ihalede teminat olarak çok yüksek bir bedel istenmiş. Bu da ihalenin önceden adrese teslim olduğu izlenimini veriyor. Tekirova’daki mesire alanı olup da ihaleye çıkan yer, bölgenin en bakır alanlarından. Halkın günlük kullanımına açık ve ücretsiz olarak yararlandığı bir rekreasyon alanı. İnsanların tatillerini yaptığı ve hafta sonralarını geçirdiği bir alan. Buranın halka kapatılarak bir özel şirkete verilmesiyle bölgede mesire yeri adı altında bungalovlar yapılacak. Yani burası adeta küçük bir tatil köyü konseptine dönüştürülecek. Bu da birilerine rant olarak verildiğinin açık ispatıdır” diye konuştu.

 

İHALENİN İPTALİNİ İSTEYECEĞİZ

Koç, bundan sonra tekrar bir yargı sürece başlatacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız, Tekirova halkı gerekli dilekçeleri veriyor. Bununla ilgili bilgiler geldikten sonra biz yargıya başvuracağız ve Kleopatra Koyu’nun mesire yeri olmasını, daha sonra da ihalenin iptalini isteyeceğiz. Yargıya başvuracağız. Bunun yanlarına bırakmayacağız. Özellikle sadece Tekirova alanı değil, son zamanlarda duyduğumuz başka bölgelerden alelacele ihaleler var. İktidar giderayak ‘seçimden sonra olamayacağız’ diye herhalde gözlerini koydukları yerleri hızlı bir şekilde ihale ediyor. Kendileri de gidici olduklarının bilinci içerisindeler. Bu durum onu gösteriyor.  ‘Gitmeden önce son vurgunları yapılım’ diye bir telaş içerisindeler. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim