İyi Parti Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, seçim çalışmalarına Manavgat’ı da ekledi. Subaşı, MATSO’nun ardından esnaf odalarını ve kooperatifleri ziyaret etti. Manavgat pazarını gezen Hasan Subaşı esnafın da sorunlarını dinledi.

 

 

MATSO’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Hasan Subaşı dünyanın yerel yönetimlere kaydığına dikkat çekerek, “Dünyaya yerel yönetimler hakim olmak üzere, yerel yönetimlerin devri başladı ancak biz dünyanın tam tersine gidiyoruz, merkeziyetçi sistemde diretiyoruz” diye konuştu.

 

 

İYİ Parti Basın Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Hasan Subaşı sözlerine şu şekilde devam etti; “Manavgat’ın bir üniversite sitesinin kuruluşunun tamamlanamaması ve organize sanayi için orman vasfını kaybetmiş çok uygun alanlar var iken sorununu çözmemiş olması üzüntü verici.  Oysa taş ve mermer ocakları için basit düzenlemeler ile kolaylıkla tahsisler yapılıyor. Hem doğa hem de ormanlar heba olup gidiyor, dolayısıyla turizmde olumsuz etkileniyor. Bunları çözecek yetkili bulmakta zorlanıyorsunuz çünkü bugün merkezileşen devlet sisteminde yetki ve irade merkezde toplandığı için yetkilide bulamazsınız. Onun için dünya ademi merkeziyetçiliğe gidip yüzyıldır yerelleşirken biz merkeziyetçiliği yeniden dünyanın tersine keşfedip kendimize has başkanlık sistemi dedik, otoriter rejime dönüştük, sürekli olağanüstü dönemlerle de tuz biber ektik.  Biz yeniden ülke sorunlarının hep birlikte çözülebileceği demokratik hukuk devletinin özlemi içindeyiz. Yola çıkış amaçlarımızdan en önemlisi budur. Yetkileri yok sayılan kurumların ve organların belediyelerin yeniden yetkili çalışır hale getirilmesi gerekir. Huzur, adalet ve özgürlükler için çaba gerekir. ”

 

 

Subaşı, “Bölgemiz ciddi sıkıntı içinde. Gittiğimiz yerlerde gerçekçi destek olunmadığı ve girdi fiyatlarının yüksekliğinden pazarlama sorunlarından dolayı çiftçi dibe vurmuş durumda. Yetkililerimiz Antalya’ya gelen turist sayısı ile meşguller ve sayı arttıkça turizmin geliştiğini zannediyorlar. Oysa ‘her şey dahil’ sistem ilk yıllarda turizme büyük ivme kazandırmışsa da bugün aynı politikaları sürdürmek turizmden alınan payın azalmasına neden olmuştur. Ayrıca esnafa da katkısı olmadığı için, esnafımızda büyük çöküntü içindedir.  Herkes borç ve kredi ile ayakta kalmaya çalışmaktadır” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim