Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde Akra Hotel’de Antalya Sanayi ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) konuğu oldu.

 

KAN, ANSİAD’I ANLATTI

Toplantının açılış konuşmasını ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kan yaptı. Kan, ANSİAD’ın 156 üyesi ve 13 milyarlık cirosuyla Antalya’da 22 yıldan bu yana ekonomiye yön verdiğini söyledi. Kan, yine ANSİÜD olarak yılda 700 milyon dolarlık ihracat, 80 milyon dolarlık ithalat yaptıklarını, 30 bin çalışanı da istihdam ettiklerini kaydetti.

 

MAZLUMLAR EKONOMİYE YÖN VERİYOR

Perinçek, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kan’ın moderatörlüğündeki toplantıda ekonomi ve dış politika konularında açıklamalar yaptı. Yeni bir dünya kurulduğunu iddia eden Perinçek, “Atlantik sisteminde dağılma görülüyor. Ekonomik açıdan bakıldığında Çin ve Hindistan toplam yüzde 58’lik bir büyümeyle dünya ekonomisinin büyümesine katkı koyuyor.  Bu büyümenin yüzde 16’sı ABD, yüzde 5.6’sı ise Avrupa’da yaşanıyor. Yani geçmişte mazlum olan Çin ve Hindistan şimdi güçlü oldu. Dünya ekonomisine yön veriyorlar” dedi.

 

TÜRKİYE BORÇ BATĞINDA

Türkiye’nin adeta borç batağında olduğunu iddia eden Perinçek,  “Türkiye dünya ile bütünleşme adına gümrüklerini kaldırdı, devleti küçülttü, tarıma desteği kaldırdı. Kapılar pencereler açıldı. ‘Dünya ile rekabet edeceğiz’ denildi.  Borsa ile ülkemizin parası iç edildi. Böyle devam edemez, biz bir batağının içindeyiz. Çözüm üretmek zorundayız. Devrim yapmalıyız. Bu borç batağından ancak üretim ekonomisiyle çıkarız” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim