Akdeniz GERÇEK’E konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Son günlerde her gelen kamuoyu araştırmasında AKP’nin oylarının hızlı bir şekilde düştüğüne şahit oluyoruz. Bunun yanında çok sıkı bir çalışma programı içesindeyiz, gece gündüz sahadayız. Halkımızla iç içeyiz. Özellikle Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasından sonra halkımızda bir umut belirdi. Sayın İnce’ye doğru halkımız tarafından ciddi bir yöneliş var. Hatta daha önce AKP’ye, MHP’ye ve diğer partilere oy veren kesimlerden bile yöneliş var. ‘Bu insanların birçoğu bu kez Muharrem İnce’ye oy vereceğiz’ diyor” dedi.

 

CHP’NİN OYLARI ARTIYOR

Cumhurbaşkanı’nın ilk turda seçilmesinin zor göründüğünü kaydeden Kumbul, “Hatta ikinci tura kalacağı kesin gibi. İkinci turda da ciddi bir yarış olacak ama Muharrem İnce’nin ivmesi her geçen gün yukarıya doğru gidiyor. 8 Temmuz tarihine kadar oyları daha da artacaktır. CHP Antalya’da birinci parti görünüyor. Millet İttifakı’nın da oyları çok ciddi artıyor. İYİ Parti’nin durumu da MHP’den çok daha iyi. Bizim sahada gördüğümüz AKP’de çok ciddi bir erime olduğudur. Kararsız oylar, son yapılan anketlerde yüzde 4’lere kadar düştü. Yani insanlar artık kararını veriyor.  Bu oylar da daha çok CHP’ye ve Muharrem İnce’ye kayıyor” diye konuştu.

 

KUMBUL’DAN İLGİNÇ İDDİA

Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, belediyede çalışan sözleşmeli memurları bile anket şirketi sahibinden eğitim aldırılıp sahaya çıkarttığını iddia ederek, şöyle konuştu: “Belediye personeline sahada çalışma yaptırıldığı, broşür dağıttırıldığı ve anket yaptırıldığı söyleniyor. Açıkçası AKP sokağa çıkartacak insan bulamıyor. Bu durumda bu insanların iş güvencelerinin bile sıkıntıya girme ihtimaline rağmen sahada çalışma yapmak zorunda kaldıklarını görüyoruz. Yani bu kadar zor durumdalar.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim