Kısa adı TES-İŞ olan TÜRK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Antalya Şube Başkanlığı, işçi iftarlarına devam ediyor.

 

TES-İŞ Sendikası'nın, üyesi işçilerine verdiği İftarlar ile enerji işçileri bir kez daha bir araya geldi. Manavgat, Elmalı, Akseki ile Alanya ve Antalya Öğretmenevlerindeki iftar yemeklerinde işçiler ile buluşan TES-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, üyelerine bayram müjdesi verdi.

 

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, aileleri ile birlikte iftar yemeklerine katılan emekçilere hitaben konuşan TES-İŞ Şube Başkanı Ünal, faaliyet alanları içerisinde bulunan TEİAŞ, EÜAŞ gibi KİT'lerde çalışan üyeler için kadroya geçmeye yönelik görüşmelerin sürdürüldüğünü ve son aşamaya gelindiğini kaydetti.

 

Ünal, müjdeli haberi verirken şunları söyledi: "Son olarak TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile Başbakan Binali Yıldırım bir araya gelerek, kadroya geçişin son rötuşlarını ele aldılar. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay'ın, Başbakandan sonra, KİT'lerde çalışanların kadroya geçişini hızlandırmak için dün geç saatlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüşmesi sonucu, hazineye talimat verilerek çalışmalara başlandığı açıklandı. Yoğun seçim programlarının devam etmesine rağmen kapsam dışında kalan üyelerimizin durumları ivedilikle ele alınmaktadır. Üyelerimizin bir an önce mağduriyetlerinin giderilerek kadroya geçmesi için çok çaba sarf edilmesi nedeniyle bugünlerde, Başbakan Yıldırım'dan arkadaşlarımızın kadro konusunda Bayramdan önce açıklama yapmasını bekliyoruz. Çalışanlara, emekçilere Bayram müjdesi vererek Bayramlarını mutlu bir şekilde geçirmeleri sağlanmış olacaktır."

 

Diğer yandan hükümetten vergi konusunda tüm çalışanların ve üyelerin beklentilerinin olduğunu belirten TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Ünal,  "Bilindiği gibi Toplu İş Sözleşmeleri ile elde ettiğimiz ücret artışları çok kısa süre içerisinde vergiyle geri alınmaktadır. Bu durumun bir an önce düzeltilerek çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınarak adaletsiz vergi sisteminin düzeltilmesi gerekmektedir" dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim