Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)Başkanı Sadi Kan, Antalya’nın altyapı, doğa ve tarih olarak her şeyi içinde barındıran bir kent olduğunu belirterek, “Bu kentte sanat, eğitim ve iş olarak ne yapacaksanız yapın, yapacağınız her şey için ortam hazır” dedi.  Akdeniz GERÇEK Gazetesi Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya ve Haber Müdürü Kubilay Eldemirci’yi makamında ağırlayan Kan, Antalya’da 4 mevsimi yaşamanın mümkün olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Antalya özellikle turizmdeki altyapısı ve üst yapısıyla ülkenin bir numaralı ili konumunda. Çünkü Türkiye’nin tek entegre turizm projesi olan Güney Antalya Projesi burada yapıldı. Ben projenin yapıldığı yıllarda bu projenin başındaydım. Tabii ki kolay olmadı. Bu yaşadıklarımızla bir turizm hafızası yarattık. Ama ne yazık ki bu değerlendirilmiyor”

 

ÜNİVERSİTELER ŞEHRİ OLMALI

“Ben altyapı planlarını bilen birisi olarak, ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan Antalya’nın üniversiteler şehri olmayı hak ettiğini düşünüyorum. Böylesine bir kente herkes gelmek istiyor. Eğer bunu başarabilirsek Antalya’nın ekonomisi çok değişecek. Bunun getirisiyle uluslararası bir kent olan Antalya’nın çok daha büyük kongrelere ve fuarlara da ev sahipliği yapabilecek. Dolayısıyla Antalya üniversiteler şehri, fuarlar şehri ve kongreler şehri olacak. Bununla birlikte turizmde destinasyon denilen olay kendiliğinden oluşacaktır.”

 

ANTALYA’NIN LOKOMOTİFİYİZ

ANSİAD olarak Antalya’nın lokomotifi konumunda olduklarını hatırlatan Kan, “Biz yanımıza Antalya Ticaret Borsamızı, ATSO ve birçok sivil toplum örgütlerini alarak güç birliği oluşturuyoruz. Birçok kuruluşun her birinin ayrı ayrı işler yapmasını değil, ortaklaşa bir şeyler yapmasını istiyoruz. Örneğin yüksek teknoloji içeren konular da Antalya için çok uygun. Böyle yatırımlar olması lazım. Örneğin Kaleiçi ve yat limanının yaşaması lazım. Bu bölgeye yüksek gelirli insanları çekmeliyiz. Bu insanların yat limanına gemileriyle gelmelerini, burada yemelerini içmeleri sağlamalıyız. Biraz önce vurguladığım gibi üniversitelerin, fuarların ve kongrelerin getirdiği kültürle Antalya’nın yaşam şekli de değişecektir. Antalya’da güzel, bilgili ve kültürlü insanların yaşadığı bölgelerle üst gelir ve kültür seviyesindeki insanı da buluşturabiliriz” diye konuştu.

 

AKİL İNSANLARA DANIŞILMALI

Antalya’yı tanımayanlar bazı şeyler olurken yanlış kararlar verebiliyor” diyen Kan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biraz önce de söyledim Antalya’da yok yok. Yeter ki bir şeyler yapılmak istensin. Doğru kararların verilmesi için Antalya’nın çok iyi tanınması lazım. Antalya’yı tanımayanlar bazı şeyler olurken yanlış kararlar verebiliyor. Bu şekilde verilen kararlarla yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Bunların yaşanmaması için Antalya’nın planlaması konusunda olsun, turizmi konusunda olsun bu kentin belleğine sahip olan insanlara danışılmalı. Bu kentin bir yerine çivi çakmamış kişiye bu görev verilirse, o bilen kişiye yazık olur. Halbuki o bilen kişi önemsenmeli. Antalya’da bilgisi, deneyimi, tecrübesi olan o kadar çok insan var ki.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

   

Editör: TE Bilisim