Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, son günlerde Antalya’daki birçok okulda 8’inci sınıf öğrencilerine, Atatürk karşıtı seçeneklerin olduğu anket yaptırılmasına ve bu anketlerde Atatürk ve cumhuriyetle ilgili hakarete varan sorular sorulmasına tepki gösterdi.

Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulunan Balık, AKP’nin Genel Başkanı ve üst düzey yöneticilerinin Atatürk’e sahip çıkıyormuş gibi bir imaj çizdiğini ancak tabanın olduğu gibi Atatürk aleyhinde her türlü iş ve işlemleri yaptığını iddia etti.

 

SAHİP ÇIKMAZSAK, ARTAR!

Balık, ”Bu insanlara cesaret veriliyor. Atatürk aleyhinde herhangi bir suç işlediğiniz zaman bunun cezai bir karşılığı yok. Atatürk’e hakaret edildiğinde o kişi hakkında dava bile açılsa bile sonuç alamıyorsunuz. Onun cezai karşılığı olmuyor. Ama AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir şey söylediğinizde başınıza gelmeyen kalmıyor. Son dönemde bir takım kişilerin çıkıp okullarda Atatürk ve cumhuriyet ile ilgili hakarete varan anket yaptırması gayet sıradan bir olay gibi görülüyor. AKP’li belediyelerin hemen hemen hepsinde Atatürk aleyhinde suçlar işleniyor. Bu birçok kurumda böyle ve bunların hiçbirinin karşılığı verilmiyor. Biz ülke olarak Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmadıktan sonra bu tip şeylerin ben daha da çok artacağına inanıyorum. Eşin en kötü tarafı bu şekilde bizi alıştırmaya da başladılar. Artık bu tip olaylar toplumumuz tarafından ‘ya ne olacak’  denilerek normalmiş gibi algılanmaya başladı” dedi.

 

24 HAZİRAN BİR FIRSATTIR

Atatürk ve cumhuriyet karşıtı insanlardan kurtulmak için 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerin bir fırsat olduğunu iddia eden Balık, ”Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında konuşurken ya da böyle bir çalışma yaparken daha dikkatli olunması lazım. Çünkü bu ciddi bir suç. Bunlara izin verilmemesi lazım. Bu tip olayların bir daha olmaması için önümüzde bir fırsat var. 24 Haziran’da hem meclisin oluşumu hem de Cumhurbaşkanlığı açısında yapılacak olan seçimleri iyi değerlendirmeliyiz. Biz, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak yeni oluşacak sistemin tamamen karşısındayız. Parlamenter sistemi savunuyoruz. Bu sistemi geri getireceğini söyleyen Millet İttifakı’ndan yana tavır alacağız. Ama sistem halk oylamasıyla tersine dönmüş oldu. Bunun düzelmesi için belli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bir yandan Cumhurbaşkanlığı sistemi, bir yandan da parlamenter sistem işleyecek. Dolayısıyla bunun işleyebilmesi için zaman gerekiyor” dedi.

 

“SON ŞANS” DEĞİL!

24 Haziran seçimlerinin ‘son şans’ olarak değerlendirilmesini de doğru bulmadığın kaydeden Balık sözlerini şöyle tamamladı: “Bu son falan değil. Ben bu ülkenin bütünlüğünü kimsenin bozabileceğini de düşünmüyorum. Biz o sistemi mutlaka tersine çeviririz. Çünkü cumhuriyet ilke ve devrimleriyle yetişmiş bir nesil kısa sürelerde farklı sistemlerle yönetilse de özüne dönecektir. “ Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim