İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener partisinin düzenlediği Antalya mitinginde yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Konyaaltı Kent Meydanı’nda yaklaşık 45 dakika halka hitap eden Akşener’in mitingine CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, CHP Kepez Gençlik Kolları Başkanı Kalan Karakuş’un katılması dikkat çekti.

ANTALYA ÇİFTÇİSİ ÖLÜYOR!

 Akşener konuşmasına, “Karşınızda 6 saatte 100 bin imzası tamamlanmış, milletimizin imzasıyla aday olmuş bir Meral Akşener var. Buradan yola çıkarak sizlerin huzurunda söz veriyorum, bu güveni boşa çıkarmayacağım” diyerek başladı. Antalya’nın çiftçinin, tarımın, meyvenin ve sebzenin şehri olduğunu belirten Akşener, “Şimdi size buradan bazı konuları paylaşmak istiyorum. Çiftçimiz, meyve ve sebze yetiştiricimiz Antalya’da tarlasına küstü. Çünkü saman ithalatı yapılıyordu bu ülkede. Antalya’nın narenciyesi dalında kalırken, sebzesi serada, tarlada kalırken gidin marketlere sebze ve meyve ithalatı başladı. Dolayısıyla sadece yandaş müteahhidin kayrıldığı, tüm imkanların yandaşlara akıtıldığı bir ekonomik tercih içinde elbette Antalya çiftçisi sizin dediğiniz gibi ölüyor” dedi.

TURİZMCİLER DE İSYANDA

Antalyalı çifti ile birlikte Antalya’nın turizmcilerin de isyan ettiğini kaydeden Akşener, “Benim çiftçim 5 lirayı geçmiş mazot kullanırsa elbette ürününü pahalıya mal eder. Bugün buraya gelirken ‘Dolar ne kadar oldu?’ diye sordum. 4.68 dediler. Şimdi Doların uçup gitmesi ne demek? Benzine zam demek, mazota zam demek, iğneden ipliğe zam demek. Peki bu Dolar neden uçup gidiyor? Yapılan ekonomik tercihler yüzünden. Ekonomiyi düzeltmenin yolu güvendir güven. Ekonomiyi siz eğer siyasetçinin eline verirseniz Dolar olur 4.68.Gelelim turizme. Antalya’nın turizmcileri isyan ediyordur. Bir kere baştan aşağıya yanlış var, o da şu: Dış politikada oy alabilmek için ‘eyt Almanya, Eyt Rusya’ dediniz Antalya turizmini açlığa mahkum ettiniz. Ayrıca bir yanlış daha yaptınız. Şehirleri tanıtmak yerine sadece Türkiye’yi tanıttınız. Büyük bir başarısızlık oldu. Antalya’yı tarlasıyla barıştıracağız. Turizm için yolları açacağız. Gündelik seçim için eyt deyip arkadan yalvarmayacağız. İlişkilerimizi ciddi, şeffaf ve saygın bir biçimde geliştireceğiz” diye konuştu.

4 ÜNİVERSİTESİ VAR AMA..

Akşener konuşmasını şöyle sürdürdü:“4 üniversitesi var Antalya’nın. Peki İsrail’den tohum ithal ediliyor. Güneşin şehri Antalya’daki üniversitelerde tohum ihraç edilecek araştırmaların yapıldığı bir bölüm var mı? Yok. Türkiye’nin tarımının, hayvancılığının nasıl geliştirilebileceğine dair bölüm var mı? Hayır. Şehir hastaneleri yapıyorlar. Ankara Şehir Hastanesi’nin bir yılda sizin cebinizden vergilerden alacağı para yıllık 800 milyon lira”

OHAL’İ KALDIRACAĞIM

“Diğer konu işsizlik. Bu ülkede gençlere iş bulmak devletin görevidir. Biz her gencimize iş imkanı yaratana kadar gençlik maaşı veya vatandaşlık maaşı bağlayacağız. KPSS’de çalınan sorularda hakkı yenen çocuklara hakları geri verilecek. Cumhurbaşkanı seçildiğim gün OHAL’i kaldıracağım, YÖK’ü kaldıracağım. Cumhurbaşkanı seçildiğim gün bölünmüş üniversitelerle ilgili kararı iptal edeceğim.”

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener mitingin ardından Antalya milletvekili adaylarını sahneye çağırarak fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Kubilay ELDEMİRCİ