Antalyaspor’da ikinci İzmir Marşı ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz skandalı yaşandı. Ankara’da oynanan Gençlerbirliği-Antalyaspor maçında tribünlerde İzmir Marşı’nı söyleyen ve ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganı atan taraftarları suçlayan ve marş söylemesini ve slogan atılmasını yasaklayan Antalyaspor’un Başkanı Cihan Bulut, hafta sonunda Alanya’da oynanan Aytemiz Alanyaspor-Antalyaspor maçında ikinci bir skandalı imza attı. Antalyaspor taraftarları ile tartışan ve onları maçlara almayacaklarını söyleyen Bulut, dakikalarca protesto edildi. Hafta sonunda Alanya Oba Stadı’nda oynanan ve 3-2 Aytemiz Alanyaspor'un üstünlüğü ile sonuçlanan maç sonrasında Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut taraftar ile tartıştı.

BULUT TARAFTARLARLA TARTIŞTI

İki takımın da Spor Toto Süper Lig'de kalmayı garantilediği maçın sonunda, geçen hafta başlayan 'İzmir Marşı' tartışması ile taraftarların hedefi haline gelen Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut, maçın bitimi ile birlikte 100 kadar Antalyaspor taraftarının bulunduğu tribünün önüne gelerek taraftarlarla tartıştı. 'Mustafa Kemal'in askerleriz' diyerek seslendiği taraftarlara tepki gösteren ve İzmir Marşı söyleyen Atatürk’ün Askerleriyiz sloganı atanların bir daha maça alınmayacağını iddia eden Cihan Bulut, bir taraftarı da stadın dışına çağırdı. Taraftar da ‘Benim işyerim Portakal Çiçeği’nde sen oraya gel’ cevabını verdi. Bulut ile taraftar arasındaki tartışmanın daha üzücü boyutlara ulaşması güvenlik güçlerinin araya girmesiyle önlenmişti

ANTALYA’YI KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

Antalyaspor Yönetim Kurulu, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan Gençlerbirliği-Antalyaspor maçında marş söyleyen ve slogan atan taraftarlara yazılı bir açıklama ile tepki göstermişti.  Ankara’da oynanan Gençlerbirliği maçında Antalyaspor taraftarlarının söylediği İzmir Marşı ve ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganının referandumda sürecinde ‘Hayır’ cephesinin sloganı ve marşı haline geldiği, İzmir Marşı’nı söylemenin ve Atatürklü slogan atmanın ‘siyasi tarafgirlik’ olarak yorumlanması tepkileri çığ gibi artırmıştı. Sosyal medya üzerinden Başkan ve Yönetimin acilen istifa etmesi istenerek, “ Çekin elinizi Antalyaspor’dan’ çağrısı yapılmıştı. Antalya Stadyumu’nda oynanan Antalyaspor-Medipol Başakşehir maçında Kulüp Başkanı Cihan Bulut, maç öncesi düzenlenen ödül töreninde taraftarlarca dakikalarda yuhalanmış, proteste edilmiş, kulüp yönetimi yasaklamasına rağmen 90 dakika tribünlerde ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganı atılmış ve hep bir ağızdan İzmir Marşı söylenmişti. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim