Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün açıklaması şöyle: “Antalya Büyükşehir Belediye yetkilileri, ‘Halkın istemediği hiçbir uygulamanın hayata geçirilmeyeceği’ vurgusuyla Deniz Caddesi üzerinde geleneksel olarak kurulan Salı Pazarı ile ilgili Büyükşehir'den herhangi bir talebimizin olmadığını, olması halinde kaldırılan pazarı tekrar açabileceğimizi söylemişlerdir. Bu tamamen yaklaşan seçimlerde seçmen tercihlerini kendilerine dönüştürme hilesidir.”

 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR

“Türkiye Cumhuriyeti muz Cumhuriyeti değildir. Yasalarla yönetilir. Büyükşehir Belediyesi Liman Caddesiyle birlikte münhasıran uzun bir süredir Salı Pazarı kurduğumuz caddeyi 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7’nci maddesinin (g) şıkkına dayanarak halkımızın hassasiyetlerini dikkate almadan bizden almıştır. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7.nci Maddesinin (g) şıkkı ne diyor? (g) Büyükşehir Belediyesinin yetki alanındaki mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar, meydan, bulvar, cadde ve anayolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarım ile bu yolların temizliği ve karla mücadele çalışmalarını yürütmek; kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin hükümler koymak; ilan ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde ,yol ve sokak ad ve numaraları ile bunların üzerindeki binalara numara verilmesi işlemimi gerçekleştirmek. Aynı Kanunun (k) şıkkında ise şöyle söyleniyor; (k) Büyükşehir Belediyesinin yetkili olduğu veya işlettiği alanlarda zabıta hizmetlerini yerine getirmek.”

 

TAKDİR HALKINDIR

“Şimdi takdiri halkımıza bırakarak Büyükşehir Belediyesi Yetkililerine şu soruları sormak gerekir: Bugüne kadar Salı Pazarı kurduğumuz Deniz Caddesi'nin diğer bölümünü özellikle bırakarak Liman Caddesi ile birlikte niçin sadece pazar kurduğumuz bölümünü aldınız? Deniz Caddesi'nin aldığınız bu bölümünde pazar yerini kurmaya devam etseydik pazar sonrası temizliğini kim yapacaktı? Cadde, kanun gereği sizin tarafınızdan alındıktan sonra yetkimiz olmadan bu caddede nasıl düzenleme yapacaktık? Aynı kanunun yukarda (k) şıkkı bu kadar açıkken pazar gibi büyük sorumluluğu önemli bir uygulamayı kendi zabıtamızla nasıl denetleyecektik?”

 

HALK BUNU YEMEZ!

Halkın hassasiyetlerini dikkate alma, siyasi rant elde edeceğim diye canının istediği gibi sahile, caddeye ve meydana atla... Tepkiyi görünce aklınca topu bize at! Aklı başında olan halk bunu yemez!”

 

KEMER BELEDİYESİ ALIYOR DEME!          

“Şimdi yeri gelmişken şu soruyu da soralım: Büyükşehir Yasasını çıkarırken Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhalefetiyle bugün mahalle olan köylere 5 yıllığına vergiden muafiyet getirilmiştir. 5 yıl doldu. 2019’da köylü emlak vergilerini şehirli gibi ödemeye başladığında bakalım köylüye ne diyeceksiniz? ‘Sakın, biz değil Kemer Belediyesi vergi alıyor demeyin’.” Haber Merkezi

 

 

 

Editör: TE Bilisim