Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Akdeniz GERÇEK’e verdiği özel röportajda kamuoyunun merak ettiği birçok soruya yanıt verdi. “Kazanacağım” diye girdiği ATSO Başkanlık seçimini iddia ettiği gibi açık farkla kazanan Davut Çetin, başarının ekip çalışmasıyla geldiğinin altını çizdi.

 

DAHA FARKLI DA KAZANABİLİRDİM

Yaklaşık 20 yıldır ATSO’da ilk kez bu kadar açık farklı kazanılan bir seçim olduğunu açıklayan Çetin, şöyle konuştu: “Bu seçimi ben çok daha farklı da kazanabilirdim ama ben herkesin ‘şunu yap, bunu yap’ dedikleri hiçbir şeyi yapmadım. Eğer ben bunları yapsaydım durum daha farklı olurdu. Ben durumu tahmin edince sonrasında çok da fazla asılmadım. Bu benim beşinci seçimim. Seçim öncesi komitelere çalışınca aşağı yukarı sonucun ne olacağı belli oluyor. Ben buna güvenerek ‘seçimi kesin biz kazanıyoruz’ dedim.”

 

ANTALYA BENİ SEVİYORMUŞ!

“Çünkü bunların hepsi beraber çalıştığımız ekip arkadaşlarımız. Bu işe giriyorsan ekibinin çok iyi olması lazım. Ekip olmadan sen bir hiçsin zaten. 49 komiteden çıkacak arkadaşlar önemli. Seçimde herkes kendisinin kazanacağını sanır ama öyle olmaz. Biz hesabımızı kitabımızı daha başından yaparız, sonradan değil. Ben bir şey hissettim, Antalya beni seviyormuş. Sağ olsunlar teveccüh gösterdi arkadaşlar ve seçimi de açık farkla aldık.”

 

VERGİ AFFINA BAŞINDA

BERİ KARŞIYIM

Vergi affına her zaman karşı olduğunun altını çizen Davut Çetin,Ülkenin eski kadar seçim ekonomisi içinde olduğu tartışılır. Emekliye verilen bir miktar para var, yine bir kaç vergisel ve imarla ilgili vaatler var. Ben vergi affına başında beri karşıyım. Bu af bizim için çıkarılmış olmasına rağmen karşıyım. Bu şekilde doğru dürüst vergisini ödeyen insanlar cezalandırılmıştır. Artık iş insanları olarak ödeme alışkanlıklarımızı kaybediyoruz. Şuanda bizim oda aidatları bile ödenmiyor. ‘Nasıl olsa bir af çıkar, nasıl olsa kaldırılır, nasıl olsa faizini ödemeyiz’ diye düşünülüyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

++++++++++

 

TURİSTİ KENT

MERKEZLERİNE

ÇEKMELİYİZ

Turizmde sayı olarak sorun olmadığını tek sıkıntının fiyat olduğunu hatırlatan ATSO Başkanı Çetin, “Turizmde geçen yıl ki 10 milyonu gördükten sonra bu yıl çok fazla sıkıtı olmayacak gibi. Bu seçim döneminde eğer başımıza bir şey gelmezse ben bu sezonun çok iyi geçeceği kanısındayım. Avrupa’da şuan yükseliş yüzde 25-30 civarında seyrediyor. Bu da ‘13-14 milyon turisti göreceğiz’ anlamına geliyor. Sayı olarak sorunumuz yok. Biraz da fiyat olarak toparlarsak ve kent merkezlerine doğru turisti çekersek sorun kalmaz” dedi.

 

 

+++++++

 

TARIMDA ÜRETİCİYİ

YÖNLENDİRMEK LAZIM

Tarımda planlamanın doğru yapılması gerektiğinin altını çizen Çetin, “Tarımda da çok kötü gitmiyoruz. Rusya’nın da ambargo ile ilgili bir nebze yumuşaması var. Ama tarımın işi sadece ihracattaki sorunlar değil. Maliyetlerin yüksek olması, bizim başka pazar arayışını bırakmış olmamız da etkili. Tarımdaki sıkıntı her zaman mevsimsel olarak devam ediyor. Bununla ilgili planlamaya doğru yapmamız lazım. Domates ne zaman ihtiyaç, ne kadar ihtiyaç? Biraz buradaki yetkililerin buna çok dikkat etmesi lazım. Üreticiyi yönlendirmesi lazım. Yıllardır bunu konuşuyoruz ama hala bu konuda hiçbir şey yapamadık. Yani biz Antalya’da gayet kaliteli ve düzgün ürün üretiyoruz. Bu konuda kesinlikle bir sıkıntı yok. Üretici artık çok bilinçlendi. Biraz denetlemeleri artırmamız lazım o kadar. Sadece tarımda maliyetlerin çok yükselmesi sıkıntı yaratıyor. Ben bu sıkıntının bir miktar daha devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

+++++++++

 

KOBİ’YE DESTEK VERİLMELİ

Antalya olarak hükümetten tanıtımla ilgili çalışmalara devam etmesini beklediklerini de kaydeden Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Turizm Bakanlığı nezdinden Antalya’nın daha ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Antalya’nın daha iyi temsil edilmesi, bu konuda daha iyi çalışılması lazım. Bunu yanında belki de en önemlisi KOBİ’ye ciddi destek verilmesi gerekir. Biz örneğin nefes kredisiyle ilgili çalışma yapacağız ama bütçelerimiz yetmiyor. Fakat biraz daha küçük esnafa kredisel anlamda destek verilmeli. İhtiyacı olanın o paralara kullanması gerekiyor. Sıkışıklığı kapatmamız gerekiyor. O konuda hala bir sorunumuz var.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim