Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Dülger, Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

 

Son yıllarda, dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir toplumsal sorun haline gelen çocuk istismarı ile ilgili toplumun farkındalık ve bilgi düzeylerini arttırmak amacıyla düzenlenen sempozyumda; çocuk istismarının sağlık boyutu, dini boyutu ve hukuki boyutları olmak üzere konu farklı boyutları ile ele alındı.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, “Biz tarih boyunca çocuğa önem veren, çocuğun korunmasında her türlü hassasiyeti gösteren bir milletiz. Bağlı olduğumuz dini ve kültürel değerler, masumları her zaman korumayı emreder. Dünyanın en masum varlıkları olan çocukların istismarının önlenmesi konusunun sosyolojik olduğu kadar, hukuki boyutu da önemlidir. Anayasadaki kanunlarda ve yapılan düzenlemelerde çocuğun yararı her zaman önde tutulmuştur.” dedi. Çocuk istismarı gibi toplumun hassas olduğu konuların bilimsel olarak ele alıp değerlendirilmesinin önemine değinen Altunkaya, çocuğa nasıl yaklaşılır, çocukla nasıl iletişim kurulur bu konularında bilgi sahibi olmak ve istismarın önüne geçmek için son derece yararlı bir sempozyum olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

 

Çocuk istismarının önlenmesinde aile ve çocuğun konu ile ilgili bilgilendirilmesinin ve farkındalığın son derece önemli olduğunu belirten Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül İşler Dalgıç ise; sempozyumda öncelikle çocuk istismar ve ihmali ile ilgili genel bilgi verilerek, istismarının önlenmesinde eğitimin öneminin konuşulacağını ve istismara uğrayan çocuğa yaklaşımın ele alınacağını ifade etti. Bu sorunun çözümlenmesinde  hiçbir statü ayrım gözetmeksizin toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü vurgulayan Dalgıç; “Bu sebeple, konuyu multidisipliner yaklaşımla hukuksal, dini ve sağlık olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alacağız. Bu konuda ilgi gösteren ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Üç ayrı oturumda gerçekleştirilen sempozyumda, çocuk istismarının sağlık boyutu, dini boyutu ve hukuki boyutu alanında uzman öğretim üyelerinin sunumları ile çok yönlü ele alındı.(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim