Balbey, Tarlabaşı olmayacak

 

-Antalya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Balbey Mahallesi’nin kentsel yenileme projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Profesör Zekai Görgülü, Balbey’in tekrardan kente kazandırılması gereken bir alan olduğunu belirterek, “Bu bölge Tarlabaşı gibi olmayacak” dedi.

 

-CHP’li Songül Başkaya ise Balbey’e kamuoyundaki kaygıları azaltacak, kente yakışacak, tarihini koruyacak, orada yasayan vatandaşların sorunlarını çözecek, beton kütlelerin ağırlıklı olmadığı ve doğaya saygılı modern bir projenin hayat geçirilmesinin kendilerini de memnun edeceğini kaydetti

 

 

-----

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Saat 13.30’da başlaması gereken toplantı, 14.30’a başladı. Toplantıya CHP grubundan Songül Başkaya, MHP’den Grup sözcüsü Selçuk Senirli ve iki meclis üyesi, AKP grubundan ise Bahattin Bayraktar ve  Ruhi Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu toplam 5 meclis

üyesinin katılması dikkat çekti.  Profesör Zekai Görgülü, mecliste yaptığı konuşmada Balbey ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e önerilerinin olduğunu söyledi.

 

BALBEY KENTE KAZANDIRILMALI

Görgülü, şöyle konuştu: “Burası gerçekten bütün yıpranmışlığı ile eski Antalya. Bu bölge İstanbul’daki Tarlabaşı gibi olmayacak.Değerleri olan ve tekrardan mutlaka kente kazandırılması gereken bir alan olduğu açıktır. Menderes Türel’de benim önerilerimi dikkate aldı ve şu anda Balbey vatandaşları ile uzlaşmaya gittik. Meclis statüsü itibariyle eğer başarırsak ülkemizde bir ilk olacak. Neredeyse iki sene oldu oradaki yurttaşlarla toplantılar yaptık ve projenin başlangıcı böyle oldu.”

 

BÜTÜNÜYLE YENİLEME PROJESİ OLMAYACAK

Görgülü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile önceden anlaştığını eğer bütünüyle yenileme projesiyse o projede olmayacağını söylediğini de kaydederek, “Bu alanı öncelikle bir koruma alanı düşüncesiyse ben varım ama eğer bütünüyle yenileme projesiyse ben yokum dedim. Eğer sözünüzde durmazsanız bu olay ne size ne de Antalya’ya hiç yakışmaz.”

Prof. Zekai Görgülü, Balbey projesinde Muratpaşa Belediyesi ile daha yakın olunması gerektiğini de kaydetti. Görgülü, açıklamasında şöyle dedi: “Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya da burada. Bir gün Muratpaşa Belediyesiyle mutlaka görüşmeler olmalı. Çünkü bu konu onları ilgilendiriyor.”

 

BAŞKAYA: VATANDAŞ KAYGILI

CHP’li Meclis üyesi Songül Başkaya ise yaptığı konuşmada Antalya’nın kentsel sit alanı olan bölgesi Bölbey’in kent birliğinin yaşatılması anlamında yenileme projesiyle ayağa kalkacak olmasına herkesin olumlu baktığını söyledi. Başkaya, şöyle konuştu: “2016 yılında kentse yenileme ofisinden bugüne 2018 yılının nisan ayı itibariyle yüzde 58 hak sahiplerinden ön protokol imzalandığı söyleniyor. Bu da kaygıların devam ettiğini gösteriyor. Kentsel dönüşüm Türkiye’de pek parlak bir geçmişe sahip olmadığı Antalya’da henüz Kepezaltı –Santral’de hak sahiplerinin kurası sırasında bir takım sorunlar gündeme geldiğinden insanların bu kaygıları sürüyor ve şüpheyle yaklaşıyor. Hocamızın da dediği gibi İyi niyetli bir proje olduğuna inanıyoruz ancak ilk kez böyle bir proje ile vatandaşların ve hak sahiplerinin talepleri alınıyor. Ortaya herhangi bir planlama çıkmadığı için hem mecliste hem dışarıda bu kaygılar devam ediyor. Kamuoyundaki kaygıları azaltacak, bu kente yakışacak tarihini koruyacak, orada yasayan vatandaşların sorunlarını çözecek beton kütlelerin ağırlıklı olmadığı ve doğaya saygılı modern bir projenin hayat geçmesi bizleri de memnun eder.” Senem KÖR

Editör: TE Bilisim