Dünya Türk Birliği Merkezi Genel Başkanı Murat Akar Çobanoğlu, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını, amaçlarının dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşunu kurmak istediklerini söyledi. 

Dünya Türk Birliği Merkezi Genel Başkanı Murat Akar Çobanoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Arif Günay, hafta sonu Antalya’da yapılacak Dünya Türk Birliği Merkezi’nin tanıtım toplantısı öncesinde Akdeniz Gerçek’i ziyaret ederek gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Akkaya ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya ile görüştü.

Uzmanlardan Yerinde İnceleme! Çalış Tepesi’nde Son Durum Ne? Uzmanlardan Yerinde İnceleme! Çalış Tepesi’nde Son Durum Ne?

HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Dünya Türk Birliği Merkezi olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını kaydeden Murat Akar Çobanoğlu, şöyle konuştu: “Bugüne kadar kurulan Türk dünyası ile ilgili kuruluşlar, ya bir siyasi partinin arka bahçesi oldular, ya da bir siyasi partiye destek verdiler. Ülkemizde partizanlık her ne kadar yok gibi görünse de çok ciddi bir partizanlık var. Biz öyle bir kuruluş değiliz. Siyasetçilerle ilgili görüşülecekse milli menfaatlerle ilgili görüşürüz. Kimseden gizlimiz saklımız olmaz. Biz dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşunu kurmak istiyoruz. Şuan Türk devletlerinin hepsinde, Avrupa’nın birçok ülkesinde temsilcilerimiz var. Bizim hedefimiz toplam 234 ülkede temsilcilerimizin olması. Bunların yarıdan çoğunun kültür elçisi olmasını istiyoruz. Dünya Türk Birliği Merkezi olarak kırmızı çizgilerimiz vardır ve liderimizi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Türk dünyasındaki hiçbir ayrımda biz yokuz. Çünkü bu olduğu takdirde birlik olmaz. Atatürk’ün ‘yurtta sulh dünyada sulh’ sözünün arkasındayız.”

Çobanoğlu, Antalyalılar’ı 17 Mart Cumartesi günü AESOB toplantı salonunda yapılacak olan üç mini konferansa davet etti.

Songül Başkaya ise Akdeniz GERÇEK Gazetesi olarak Dünya Türk Birliği Merkezi’nin Antalya’da yapacağı çalışmalarda destek olmak istediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim