Antalya’da ‘Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Eğitimi’ başladı. Eğitim programının açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Mustafa Özen, “Bu eğitimin sonunda yapılacak projede Türkiye Birincisi çıkacağına inanıyorum” dedi. 

Antalya’da ‘Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Eğitimi’ başladı. Eğitim programı9nın açılış törenine  Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Antalya KOSGEB İl Müdürü Muhammet Şükrü Mısırlı, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Özkan, İl Müdürlüğü teknik personeli ile Kadın Çiftçiler katıldı. Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Mustafa Özen, açılışta yaptığı konuşmada, ”Hayallerinizi hayata geçirme fırsatını bu eğitimle siz değerli kadın çiftçilerimize verildiğini düşünüyorum. Bu eğitimin sonunda yapılacak projede Türkiye Birincisi çıkacağına ben yürekten inanıyorum” dedi.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLACAĞIZ

 

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü basın biriminden verilen bilgiye göre, eğitimi üniversite öğretim üyelerinin vereceğini belirten Özen, “Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin arttırılması amacıyla 2015 yılında “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” başlatılmış olup,  2018 yılında İlimizin de içinde yer aldığı 29 ilde “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı uygulanacaktır” dedi.

YENİLİKÇİ, YARATICI, ROL MODEL

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, şunları söyledi : “Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanacak projelerin kadın çiftçilerimizin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artması açısından önemli olacaktır. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır”(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim