Antalya İdare Mahkemesi, Kaş Kaputaş sit alanından geçen yola yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kaş davacıları adına davayı yürüten avukat Tuncay Koç, kararın sevindirici olduğunu belirterek, ”Doğal sit ve antik sitlerin içinden geçen bir yola ihtiyaç bulunmamaktadır. Tarım ve orman alanlarını bölecek bu projeden derhal vazgeçilmelidir. Yöre halkının bu mücadelesi sonuç vermiştir” dedi.

Antalya İdare Mahkemesi, Kaş ilçesinin Kaputaş mevkiindeki sit alanından geçen yola yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kaş davacıları adına davayı yürüten avukat Tuncay Koç, kararın sevindirici olduğunu ve yöre halkının mücadelesinin sonuç verdiğini söyledi. Kaş-Kalkan arasına otoyol projesiyle ilgili iki dava açıldığını hatırlatan Koç, “Bunlardan biri ‘ÇED gerekli değildir’ kararına karşı diğeri ise Kalkan Güney Yamaçları (Kaputaş)1’nci derecede sit alanından geçen 2 bin 842 metrelik güzergahta Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu’nun verdiği izne karşı açılmış olan davaydı. Sit alanında verilen izne karşı açtığımız davada Antalya İdare Mahkemesi, Tabiat Varlıkları Kurulu'nun 728 sayılı ilke kararında karayolu terimi geçmediğinden ve 1’nci derecede sit alanına yönelik müdahaledeki bu zorunluluk halinin koruma komisyonu tarafından bir yerin sit alanının derecesinin değiştirilmesi veya kısmen kapsamdan çıkarılmasında izlenecek idari usule paralel şekilde değerlendirilmediği görüldüğünden, ayrıca dosyada bulunan daha önce Orman Bölge Müdürlüğü'nün güzergahın kuzeye kaydırılarak yeniden modellenmesi gerektiği yönündeki raporu da dikkate alarak yürütmeyi durdurma kararı vermişti” dedi.

 

PROJE İPTAL EDİLMELİ

Kararın sevindirici olduğunu kaydeden Tuncay Koç, “Türkiye'nin önemli bir doğa alanında, doğal sit ve antik sitlerin içinden geçen bir yola ihtiyaç bulunmamaktadır. Tarım ve orman alanlarını bölecek bu projeden derhal vazgeçilmelidir. Yöre halkının bu mücadelesi sonuç vermiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü bu projeyi tamamen iptal etmelidir” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim