Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için, düzenlendiği etkinlikte kadına yönelik şiddeti temsil eden kırmızı balonları kadın mücadelesinin simgesi mor renkli toplu iğnelerle patlattı.

 

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve kadın dernek, vakıf ve kooperatifleriyle Antalya’da kadın cinayetlerine karşı verilenen mücadelenin simgesi, üzerinde katledilen 476 kadının isminin yazılı olduğu 6 metre yüksekliğindeki Al Yazma Anıtı’nda biraraya geldi.

Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Başkanvekili İbrahim Cephaneci, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, siyasi partilerinin yönetim kademelerinde bulunan kadın siyasiler, Muratpaşa Belediyespor’un süper ligde şampiyonluğa koşan kadın hentbolcuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve ardından istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Başkanvekili Cephaneci, konuşmasında “Kadınlar insanlık tarihinin başından beri maruz kaldıkları eşitsizlik, adaletsizlik ve şiddetle mücadele etmişler ve bunun sonucunda birçok kazanım hak elde etmişlerdir” ifadelerine yer verdi.

 

‘DEĞİŞİM İÇİN CESUR OL’

Bu kazanımların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’yle simgeleştiğini aktaran Başkanvekili Cephaneci, şunları söyledi: “Sadece 2017 yılında ülkemizde 409 kadın, erkekler tarafından katledilmiştir. Burada hepimize görevler düşmektedir. Eğitim, sağlık, sosyal, ekonomik yaşam alanlarında kadınlara fırsat eşitliği sağlanmamaktadır. Kadınları eve hapsetmeye çalışan, yok sayan ataerkil zihniyete karşı insan haklarını savunan herkes birlikte hareket etmelidir.”

Bu yıl ‘Değişim için Cesur Ol’ sloganıyla düzenlenen etkinliklerde özgün çalışmalarda bulunan isimlere ve siyaset, spor ve diğer farklı alanlarda başarılı kadınlara plaket takdim edildi.

Etkinlik, kadına yönelik şiddeti temsil eden kırmızı balonların kadın mücadelenin simgesi mor renkli toplu iğnelerle patlatılmasıyla sona erdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim