ATSO Başkanı Davut Çetin, Kırcami planlarına AVM konmaması eleştirerek, “Kırcami’de 50-60 bin kişilik nüfus var. Orada doğal olarak AVM olmalı. Ama bunu yapmıyorsun, sonradan yer toplayarak 40 dönüme çıkıp AVM yapmak için ruhsat almaya kalkıyorsun. İşte biz sonradan yapılan plan tadilatlarına karşıyız. Hele hele daha yeni yapılan bir planlamada bu kesinlikle olmalı” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Akdeniz GERÇEK Gazetesi’ne nezaket ziyaretin bulunarak gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Başkaya, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Akkaya ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya ile görüştü.

 

KIRCAMİ’DE AVM NEDEN YOK?

Ziyarette Antalya ve ülke gündemine ilişkin konular da konuşuldu. Kırcami planlarına AVM konmaması eleştiren Çetin, Kırcami’nin uygulama planını görmedik ama 1/5000’lik’e kadar getirdiler gösterdiler. Bu planla ilgili yanlış olan şeyler de vardı ve bu konudaki görüşlerimizi söyledik. Bu planda sadece bir tane alış veriş caddesi var. Orada da yine ticari alanlar yok. Bir tane AVM alanı koyulmamış. Kırcami’de 50-60 bin kişilik bir nüfus var. Orada doğal olarak tabii ki AVM olacak. Bence AVM olmalı. Ama AVM’yi koymuyorsun. Ama sonra parselleri birleştirip AVM yapmaya kalkıyorsun. İşte biz buna karşıyız. Halbuki plana önceden AVM koysa hiçbir sorun yok. Biz sonradan yapılan plan tadilatlarına karşıyız. Şehir plancıları şuanda Kırcami planının içine AVM yeri koyar ve orası AVM olur. Sonradan yer toplayarak 40 dönüme çıkıp AVM yapmak için ruhsat alınmamalı. Hele hele daha yeni yapılan bir planlamada bu kesinlikle olmalı” dedi.

 

MARKANTALYA HAREKETLENDİRDİ

Kent merkezine AVM yapılmasına karşı olunmaması gerektiğini kaydeden Çetin, “AVM’ler yapılmalı ama 100 ya da 200 bin metrekare değil. 15-20 bir metrekare yapılmalı ve bizdeki gibi yan yana olmalı. Kent merkezinin yürüyerek ulaşabileceğin AVM’ler olmalı. Avrupa’ya gidince bunu görüyoruz. Kent merkezinde AVM’ler var. Bizimkiler gibi değil. Yaya trafiği yok, yol yok. Daha şehrin merkezinde olmalı. Berlin’de en son yapılan AVM, kentin tam göbeğinde ve en büyüğü. Biz hala AVM’lerin şehrin 20 kilometre dışında otobanlarda olması gerektiğini iddia ediyoruz. Ayrıca AVM’lerin trafiği kapatmaması lazım. Herkes Markantalya’ya karşı çıktı ama bakıyoruz etrafına büyük rant sağladı. Senin Kapalı Yol’un ve Şarampol caddesinin hareketlenmesi sağladı. Şimdi kaldır Markantalya’yı; bitti şehir merkezi!” diye konuştu.

 

ŞEKER FABRİKALARI SATILMAMALI

ATSO Başkanı Çetin, Türkiye Şeker Fabrikaları'nın 14 fabrikasının özelleştirilmesi ne de karşı çıktı.

“Şeker Fabrikaları satılmamalıdır” diyen Çetin şöyle devam etti: “Bunlar stratejik yerlerdir. Bu konuda çok hassas olunması gerekiyor. Devletin elindeki böylesine önemli yerleri özelleştirmesini doğru bulmuyorum. Bunların devletin elinde kalması gerekiyor.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim