77 yaşındaki Hatice Bilsel, aniden yükselen ve iki gün süren ateş şikayeti ile grip olduğunu düşünerek hastaneye başvurdu. Ancak yapılan tetkiklerde, grip olmadığı ortaya çıkınca, kapsamlı bir kontrolden geçmesi gerekti. Pankreas kanseriydi ve safra yollarının, bir kitle tarafından tıkalı olduğu anlaşıldı. Whipple ameliyatı yapılması gerekiyordu. Süreç uzadıkça Bilsel’in değerleri de yükseldi ve sarılık, kaşıntı, yara gibi şikayetleri iyice arttı.

 

Memorial Antalya Hastanesi’nden verilen bilgiye göre, 2 haftanın sonunda annesinin şikayetleri artınca, kızı Gülsün Hanım yapılması gereken whipple ameliyatı için uygun bir merkez araştırmasına başladı. Araştırmalarının sonucunda ulaştığı isim, Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’dı. Ameliyatın Antalya’da yapılmasına karar verdi.

 

“Bu yaşta bu ameliyat, aklıma gelmezdi”

Mersin’den Antalya’ya whipple ameliyatı olmak için gelen 77 yaşındaki Hatice Bilsel, yaşadıkları bu süreci şöyle anlattı: “Biricik kızım, çektiğim acılara dayanamadı. Kendi başına, kimseye göstermeden ve bana bile sormadan beni Antalya’ya getirdi. Ben buraya geldiğimde o kadar tedirgindim ki. Sonuçta beklediğim bir şey değildi. Bu yaşta böyle büyük bir ameliyat geçireceğim hiç aklıma gelmezdi. Antalya’da şifa buldum. Çok mutluyum.”

 

“Doğru bir karar verdiğim için çok mutluyum”

Annesi Hatice Bilsel’i Antalya’ya getiren kızı Gülsün Hanım da; “Whipple ameliyatının çok önemli ve sonrasında komplikasyon yaratabilecek bir ameliyat olduğunu biliyordum. Yaptığım araştırma sonucunda Prof. Dr. Alihan Gürkan’ın bu alanda çok önemli bir deneyim sahibi olduğunu öğrendim ve hiç tereddüt etmeden annemi alıp Antalya’ya getirdim. Alihan Hoca’nın bu ameliyatı bu kadar kısa sürede yaptığını bilmiyordum. Çünkü süre uzadıkça komplikasyon riski artıyor diye duymuş, tedirgin olmuştum. Annemin bu kadar az süre sonra ameliyattan çıkmasına inanamadım. Sonra da o kadar çabuk iyileşti ve ayağa kalktı. Önemli bir sorumluluk almıştım ve şimdi doğru bir karar verdiğim için çok mutluyum” şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim