-Antalya Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Kıroğlu, kentte yöresel ürünler etkinlikleri adı altında yapılan yiyecek içecek fuarlarının çok ciddi bir denetimsizlik içinde olduğunu açıkladı.

 

-Kıroğlu, ürünü olmayan derneklerin bile belediyelerden parayı basıp tahsisi aldığını iddia ederek, “Belediyelerin bu işi çakma ve göstermelik derneklere tahsis vermesi son derece yanlış” dedi.

 

Antalya Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Kıroğlu, Antalya’da yöresel ürünler etkinlikleri adı altında yapılan yiyecek içecek fuarlarının büyük bir denetimsizlik içinde olduğunu iddia etti. Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulunan Kıroğlu, yetkililerin bu konuda çok hassa olması gerektiği uyarısında da bulundu.

 

ARTIK İŞİN CILKI ÇIKTI

Kıroğlu, şöyle konuştu: “Antalya’da yapılan Yöresel Ürünler Etkinliklerini dernekler organize ediyor ve herkes kendi yöresinin ürünlerini burada satışa sunuyordu.Biz de Gaziantepliler Derneği olarak Gaziantep’ten getirdiğimiz ürünleri Antalyalılar’la buluşturuyorduk. Biz bu etkinliği senede bir kez yapıyorduk ama artık işin cılkı çıktı. Ürünü olan olmayan bütün dernekler gidip belediyeden parayı basıp tahsisi alıyor. Ardından gidip bunu bir organizasyona veriyor ve oradan rant sağlıyor. Derneğe 3-5 kuruş gelir elde ediyor.”

 

PARAYI BASAN TAHSİS ALIYOR

“Burada çok önemli sıkıntılar var. Belediyelerin bu işi organize edenlere değil de çakma, göstermelik ve ilgisi olmayan derneklere tahsis vermesi son derece yanlış. Örneğin yöresel ürünlerle hiç alakası olmayan ve herkes tarafından bilinen dernekler gidiyor belediyeden izin alıyor ve bunu 8-10 bin liraya bir organizasyona satıyor. Bu şekilde ciddi anlamda haksız kazançlar sağlanıyor. Biz ise dernek olarak müracaat ediyoruz ama aylarca bekliyoruz. Bu işin lokomotifi olan Gaziantepliler Derneği olarak biziz ancak 3-4 aydır Konyaaltı Belediyesi’nden bir türlü izin alamıyoruz. Ama öbür adamlar gidiyor parayı basıyor bir gün de tahsisi alıp çıkıyor. Bu kişiler aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor yine bir günde tahsisi alıp çıkıyor.”

 

DENETİMSİZLİK İÇİNDE

Gaziantepliler Derneği olarak kendi stantlarında sadece yöresel ürenler sattıklarını kaydeden Ali Kıroğlu,Çakma organizasyonlar tarafından yapılan bu yöresel ürünler fuarları çok ciddi bir denetimsizlik içinde. Örneğin Pazarcılar Odası başkanı ‘benim esnafım zor durumda’ diye bas bas bağırıyor. Belki kendine göre haklı ama bizim ürünlerimiz normalde pazarlarda olmayan ve satılmayan ürünler. Gaziantepliler Derneği olarak bizim yemek standımız var. Burada dolma, katmer, kebap, salça kurutmalık ve baharat çeşitleri satıyoruz. Ve bunlar onun pazarında olmayan stantlar. Dolayısıyla tepki göstermeye gerek yok. Çünkü biz farklı ürünler getiriyoruz ve farklı bir hizmet veriyoruz. Bunun kalitesinden de ben sorumluyum. Bir sıkıntı olursa da sorumlusu benim. Çünkü biz organik ürünleri Gaziantepli hemşehrilerimizle buluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim