Kumluca’nın Alakır Nehri'ndeki HES'lere karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Tuğba Günal- Birhan Erkutlu çifti 116 gündür kesik olan suları sonra mahkemenin verdiği kararla açıldı.

Çift tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada,’’ Mahkemenin aldığı bu ara karar ile birlikte 116 gün sonra suyumuza kavuşmuş olduk. Hukuki süreç devam edecek. Davanın sonunda da adaletin nihai olarak yerini bulacağına ve bizi susuz bırakmayacağına inanıyoruz’’dendi.

ÇİFTTEN KENDİLERİNE DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ndeki Alakır Nehri üzerine 5'i tamamlanmış, 3'ü plan aşamasındaki HES'lere karşı uzun yıllardır hukuki mücadele yürüten Tuğba Günal- Birhan Erkutlu çiftin içinde toprak evleri de bulunan Kuzca Mahallesi'ndeki arazilerinin hemen yanındaki arazi, Metamar/Dedegöl enerji şirketine ait Kürce HES'in şantiye şefi tarafından satın alınmıştı. Satın alınan arazi kepçeyle kazılarak, Günal- Erkutlu çiftinin arazisine yeraltından giden su kaynağının yönü değiştirilmişti. Çift tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada,’’ İhtiyati tedbir talepli açtığımız davada, ‘Suya el atmanın önlenmesi’ davasında mahkemenin verdiği ara karar ile icra memuru ve bilirkişi gözetiminde su tesisat ustası tarafından, suyumuzun götürüldüğü hayrattan yaşam alanımıza su hattı döşendi. Bu süreçte bizlerden maddi, manevi desteğini, duasını, ilgisini, sevgisini eksik etmeyen tüm can dostlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Mahkemenin aldığı bu ara karar ile birlikte 116 gün sonra suyumuza kavuşmuş olduk. Hukuki süreç devam edecek. Davanın sonunda da adaletin nihai olarak yerini bulacağına ve bizi susuz bırakmayacağına inanıyoruz’’ şeklinde belirtildi. DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim