Manavgat'a bağlı Side Mahallesi'ndeki Sueno Otel'de kedilere özel ahşaptan kedi evleri kuruldu. Otel yöneticisi Haşim Erdoğan'ın öncülüğünde otel yerleşkesinde başıboş dolaşan kedileri beslemek, soğuk havada dışarıda kalmasını önlemek ve turistleri rahatsız etmesini engellemek amacıyla geçen yıl başlatılan uygulamada, biri yavrulayan kediler için olmak üzere 3 kedi evi kuruldu. Kış aylarında çevrede kapalı olan otellerden gelenlerin de katılımıyla yaklaşık 200 kedi kış aylarını burada geçiriyor. Kedilere sabah ve akşam düzenli yemek verilirken, kısırlaştırılıp aşıları da yaptırılıyor.

 

'KEDİ EVİ YAPMAYA KARAR VERDİK'

 

Haşim Erdoğan, 1990- 2000 yılları arasında Sarıgerme'de Alman sermayeli bir otelde mutfak şefliği yaptığını hatırlatarak, o zamanki genel müdürün kendilerine, "Bu hayvanlara iyi bakarsanız, bunlar restorana girmez, kimseyi rahatsız etmez" dediğini aktardı. Sueno Otel'de göreve başladıktan sonra özellikle kedilerin uzaklaştırılması konusunda birçok yöntemin denenip çare bulunamadığının kendisine anlatıldığını kaydeden Erdoğan, bunun üzerine kedi evini yapmaya karar verdiklerini söyledi.

 

'MASKOT KEDİMİZ VAR'

 

Kedilerle bire bir kendisinin ilgilendiğini ve sabah akşam yemeklerinin düzenli verildiği belirten Haşim Erdoğan, "Otelimizde yazın bile restorana giren bir kedi bulamazsınız. Açık alanlarda hayvanlar dolaşıyor. Side sokağı var, sahildeki restoranda falan. Ama ana restorana girmez. Hatta bir maskot kedimiz vardır, restoranın önünde durur. Gelen giden herkes sever" dedi.(DHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim