Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan çocuk işçiliği ile mücadele eylem planının birinci etabını hazırlayacak.

 

 

Antalya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında kabul edilen proje çerçevesinde, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Antalya’nın çocuk işçiliği ile mücadele eylem planının 1. etabının hazırlamasına karar verildi.

 

Akdeniz Üniversitesi’nden verilen bilgiye göre, çocuk işçiliğinin mevcut panoramasının ortaya koyulacağı birinci etapta, çocuk işçiliği ile mücadele paydasında bulunan tüm kurum ve kuruluşların veri tabanları ve faaliyetleri incelenecek; sivil toplum ve resmi kurum temsilcileri ve yetkililerle yapılacak görüşmelerde çocuk işçiliğinin Antalya’ya özgü boyutlarının ortaya çıkarılması ve çocuk işçiliği ile alternatif mücadele stratejilerinin olgunlaştırılmasına çalışılacak. Projenin ikinci etabında ise çalışan çocukların tespiti, ihtiyaç analizleri, oryantasyon programlarının başlatılması ve projenin ilk etabında belirlenen stratejilerin hayata geçirilmesi planlanmakta.

 

Sosyal Politika ve Göç Araştırmaları Merkezi, Sosyal Politika Masasından Sorumlu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mete Kaan Namal tarafından yürütülen projede; Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammed Karataş, Doç. Dr. Rabia Çizel, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Koçancı, Yrd. Doç. Dr. Beyhan Aksoy, Yrd. Doç. Dr. Şerife Durmaz, Yrd. Doç. Dr. Türkan Yılmaz ve Araştırma Görevlisi Ebru Başgül de yer almakta. Türkiye’nin, 2023 hedefleri arasında da yer alan “çocuk işçiliği ile mücadele kapasitesinin geliştirilmesi” kapsamında gerçekleştirilecek proje konunun hassasiyeti, kamu ihtiyaç ve yararı nedeniyle bedelsiz olarak gerçekleştirilecek olup üç ay sürecek olan 1. Etabı, 1 Şubat’ta  başlayacak. (Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim