Gazeteci Uğur Mumcu'nun katledilişinin 25'inci yıl dönümü nedeniyle Antalya Kadınlar Birliği tarafından Antalya'da görev yapan 6 gazeteciye plaket takdim edildi.


ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde park halindeki otomobile yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu adına Antalya Kadınlar Birliği tarafından Antalya'da görev yapan 6 gazeteciye plaket takdim edildi. Plaketlerini alan gazeteciler ise şu şekilde: Akdeniz Gerçek Gazetesi'nden Songül Başkaya'ya Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği(TÜKD) Konyaaltı Şube Başkanı Hilal Yıldız,  Kanal V Temsilcisi Derya Demirhan'a Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Ulusal Kanal Televizyonundan Devrim Dönmez'e CKD Konyaaltı Sekreteri Tülya Baykal, Sonhaber Gazetesi’nden Eyüp Koçak'a Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga, Aydınlık Gazetesi’nden Devrim Karasoy'a Antalya Kadınlar Birliği Başkanı Hikmet Özkaya, Antalya Gündem Gazetesi’nden Müjgan Işık'a Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya, plaketlerini takdim etti.

PLAKETLERİNİ, KALEMİ KIRILMAYAN MESLEKTAŞLARINA ATFETTİLER

Gazeteciler plaketlerini vatan uğruna savaşan, ülkemizi koruyan mehmetçiklere atfetti. Akdeniz Gerçek Gazetesi'nden Songül Başkaya'da plaket töreninde kısa bir açıklama yaptı. Başkaya,'' Bugün devrim şehitlerimizden bir tanesi meslektaşımız üstadımız Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık, çağdaş yarınları için mücadele etmiş bu uğurda da katledilmiş Uğur Mumcu'yu saygıyla minnetle anıyorum. Bu özel günde bir gazeteci olarak bana bu ödülü veren Antalya Kadınlar Birliği'ne çok teşekkür ediyorum. Plaketimi kalemi kırılmayan bütün meslektaşlarım ve cezaevindeki meslektaşlarım adına alıyorum. Çok teşekkür ediyorum''dedi. DENİZ TOPKAYA 

Editör: TE Bilisim