Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde park halindeki otomobile yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 25'inci yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Gül, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Gül, CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, CHP Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Antalya Şube Başkanı Füsun Urunga, Antalya Kadın Birliği Başkanı Hikmet Özkaya, Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Muratpaşa Şube Başkanı Şükran Akkaya,  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Antalya Tabip Odası(ATO) Şube Başkanı Adnan İş, siyasi parti temsilcileri, dernek üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda kişi katıldı.

 

ÇELENKLER SUNULDU

Ankara'da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde park halindeki otomobile yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. CHP İl Başkanlığı, Vatan Partisi İl Başkanlığı, Birleşik Kamu İş Federasyonu Antalya Şubesi, Antalya Kadınlar Birliği, CKD Antalya Şubesi, CKD Muratpaşa Şubesi, Antalya Tabip Odaları, İbradı İlçesi Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), ANTÇEV çelenklerini sundu. Gazeteci Uğur Mumcu'nun 25'inci ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Gazeteci örgütlerinden katılımın ve çelenk sunumunun olmaması dikkat çekti.

 

TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE İÇİN ŞEHİT OLDU

Çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Daş,'' Uğur Mumcu’lar Atatürk Cumhuriyet’ine sahip çıkmaya devam edecektir. Hukukçu-Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’de emperyalizm tarafından şehit edildi. Türkiye’de her anlayıştan insanımız Uğur Mumcu’nun dürüstlüğüne güvenir ve saygı duyar. Onun içindir ki ölümünden sonra arkasından milyonlar yürümüş ve sahip çıkmıştır. Kubilayları, Muammer Aksoyları, Uğur Mumcuları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalıları, Abdi İpekçileri, Cavit Orhan Tütengilleri, Bedri Karafakioğluları, Gaffar Okkanları, Necip Hablemitoğluları, Mustafa Yücel Özbilginleri, Kuddusi Okkırları, İlhan Selçukları, Albay Ali Tatarları, Üsteğmen Oğuz Kaan Ustaları ve binlerce vatanseveri, bağımsızlığımız için Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için şehit verdik ve ne yazık ki hala vermeye devam ediyoruz. Onlar; Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği için Adalet ve Demokrasi için kısacası Tam Bağımsız Türkiye için şehit oldular. Hepsini saygı ile anıyor ve ışıklar içinde yatsınlar diyoruz” dedi.

 

DAŞ BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISINDA BULUNDU

Daş, ''Ülkemizin ve Ulusumuzun çıkarları için içeride ve dışarıda yapılan ve yapılması gereken faaliyetlerde ulusal çıkarlarımızı korumak için ulusça birlik içinde davranılmasının gereğini biliriz. Böyle günlerde yanlış anlaşılabilecek gereksiz polemiklere de girmemeye özen gösteririz. Ülkemiz çıkarlarına yönelik olarak terörist gruplarla her yerde ve her zaman mücadele edilmesi gerektiği inancındayız” şeklinde konuştu. DENİZ TOPKAYA 

Editör: TE Bilisim