Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 11 Ocak’ta “Zeytinlik Katliamı” adı altında yer alan habere cevap verdi.  Başkan Tütüncü; “Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yer alan 150 yıllık ve 60 dönüm zeytinliğin yol açmak amacıyla haber vermeden Kepez Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından kesildiği” iddialarının gerçek olmadığını kaydetti.

Tütüncü’nün açıklaması şöyle; “Bahse konu faaliyet imar planlarımız çerçevesinde kamu yararı amacıyla rutin bir yol açma faaliyetidir. Kepez Belediyesi prensip olarak halen açılan yollar üzerinde kalan ağaçları kesmemekte ve söz konusu ağaçlar yerinden alınarak başta Dokumapark olmak üzere temalı parklar, mahalle parkları ve refüjlere taşınmaktadır.

Söz konusu haberde yer alan zeytin ağaçlarına ilişkin olarak ağaç sahipleri ile hasat sonrası imar yolu üzerinde kalan ağaçların yerlerinden alınarak taşınmaları konusunda anlaşmaya varılmıştır. Bahse konu faaliyet bu meyanda gerçekleştirilmiştir.”

KESİLMİŞ BİR ZEYTİN AĞACI YOKTUR

“Gazetede yer alan fotoğrafta da görüldüğü gibi ağaçlar yerlerinden alınmış ve bir kamyona yüklenerek değerlendirilecekleri yeni yerlerine nakledilmekte olup, yapılan haberle örtüşmemektedir. Kesilmiş herhangi bir zeytin ağacı söz konusu değildir” diyen Başkan Tütüncü, şunları kaydetti:

 “Bununla birlikte; zeytin ağacı kesmek bir yana daha önce imar yolları üzerinde yer alan 250 yıllık bir zeytin ağacı hiçbir zarar verilmeden yerinden alınarak, Anadolu Bahçesi’ne kazandırılmıştır. Yine, Manisa Akhisar’da imar yollarında kalan bin ve 900 yıllık iki zeytin ağacı belediyemizce Dokumapark Anadolu Oyuncak Müzesi Bahçesi’nde yeniden değerlendirilmiştir. Anlaşılacağı gibi sadece Kepez'deki değil, pek çok yerdeki zeytin ağaçlarını parklarımızda yaşatmak için büyük bir özeni gösteriyoruz.”

“REKORA İMZA ATTIK”

Bugüne kadar imar yollarında ve inşaat alanında kalan 175 adet zeytin, portakal ve çınar ağacını yerinden alarak, başta Dokumapark olmak üzere temalı parklar ve semt parklarında değerlendirdiklerini belirten Tütüncü, “Bunun yanısıra görev yıllarımız içinde yaptığımız çalışmalarla 3 milyon 3 bin 45 m2 yeni yeşil alan oluşturduk. Ulaşılması oldukça güç bir rekora imza atan Kepez, artık Antalya'nın en yeşil ilçesi haline geldi. Hal böyle iken ortada kesilmiş tek bir zeytin ağacı bulunmamasına rağmen belediyemizin bu haber vasıtası ile ‘Ağaç kesen bir belediye’ olarak kamuoyuna sunulması bizleri üzmüştür. Oysa ki iddianın muhatabı olan bizlere konu sorulmuş olsaydı, gerçekler ortaya çıkacak ve önemli bir hatanın önüne geçilebilecektir. Hangi kaynağa dayanarak yapıldığını bilmediğimiz bu haber nesnel gerçeklikten yoksundur, yanlıştır. Eğer ortada bir 'Ağaç katliamı'ndan söz ediliyorsa kesilmiş bir tek zeytin ağacı fotoğrafı gösterilmelidir. Oysa haberde kesilen ağaçlar değil, taşınmak için nakil araçlarımıza yüklenmiş fotoğraflar kullanılmıştır.”

 

Editör: TE Bilisim