-Türkiye’nin en önemli aktivistleri arasında yer alan ve sıkı bir çevreci olan Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Konyaaltı sahilinin hemen karşısına yapılan yüksek katlı binalarla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

 

-Neyişçi, Konyaaltı projesinin ilk ayak seslerinin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını iddia ederek, “Buna izin veren bir Antalyalı olabilir mi?” diyerek Başkan Türel’e göndermede bulundu.

 


Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Konyaaltı sahili projesi ve bölgeye yapılan yüksek katlı binalarla ilgili sert konuştu. Aynı zamanda aktivist ve sıkı bir çevreci olan Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada o çok övülen ve övünülen Konyaaltı projesinin ilk ayak seslerinin yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını iddia ederek, “Daha henüz son yüksekliğine ulaşmadı. Bir kaç katı daha var. Buna izin veren bir Antalyalı olabilir mi?” diyerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e göndermede bulundu.

 

HAVA SİRKÜLASYONUNU KESER

Konyaaltı sahiline yapılmakta olan yüksek katlı ve geniş binaların bölgedeki hava sirkülasyonunu inanılmaz derecede keseceğini iddia eden Neyişçi, “Antalya’nın ve dünyanın en önemli plajının hemen dibine 17 katlı bir bina yapamazsınız ya da yapmamalısınız. Hadi bunu yaptınız en azından bu kadar geniş ve kesintisiz bir bina bari yapmayın. En az 100 metre genişliği olduğunu düşündüğüm bu bina bölgedeki hava sirkülasyonunu inanılmaz derecede keser.  Yatayda bu kadar geniş, adeta kale duvarı gibi bir bina yapılması ileride arka tarafta yer alan yaşam alanlarının denizden yararlanamaması anlamına gelir. Aldığım duyumlara göre oradaki boş yerlere daha çok bina yapılacakmış. Eğer öyle olursa sahilin hemen arkasında kalan yaşam alanlarının Isparta’dan bir farkı kalmaz. Konyaaltı sahili ile ilişkileri bütünüyle kesilir” dedi.

 

İZİN VERENLER CEZASINI ÇEKER

Konyaaltı sahiline yapılan binalara izin verenlerin bunun yanlış olduğunu eninde sonunda anlayacaklarını vurgulayan Neyişçci sözlerini şöyle sürdürdü: “Konyaaltı’nda ön tarafta bulunan apartmanların, arka taraftaki binalara havanın gitmesini engellediği söyleniyor. Bu yanlış bir düşüncedir. Havayı yükseklik değil apartmanların arasındaki açıklık ve yollar belirler. O aradaki kılçık dediğimiz açıklıklar 100. Yıl’da donuyor. Gidin Konyaaltı’nda o biraların arasında yürüyün o havayı hissedersiniz. Dolayısıyla 100. Yıl’ın üst tarafına denizden gelen hava gitmiyor, hiçbir etkisi olmuyor. Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz;  Konyaaltı’na bu kadar yüksek binaları yapan ve buna izin verenler bunun cezasını çekerler. Orada oturan insanlarımız da o sahildeki adeta kale gibi binalar bittikten sonra Konyaaltı’nda oturuyorum bile diyemeyecekler.“ Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim