Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, CHP milletvekilleri, meslek odaları ve CHP’ye yönelik hakarete varan sözlerine yanıt CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’tan geldi: “Başkan Menderes Türel’in görev süresinin azalmasının telaşıyla başarısızlığını örtme arayışı içerisinde.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Ocak meclisinde yaptığı konuşmada, Konyaaltı, Boğaçay, marina ve kruvaziyer projeleri konusunda iki saate varan konuşmada, CHP milletvekilleri, ilgili meslek odaları ve CHP’ye yönelik hakarete varan sözlerine yanıt, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’tan geldi.

 

BAŞARISIZLIĞINI ÖRTME ARAYIŞI

Budak, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada, Başkan Menderes Türel’in görev süresinin azalmasının telaşıyla başarısızlığını örtme arayışı içerisinde olduğunu iddia etti. Kentin ortak aklı ve iyi çalışılmamış projelerin uzun vadede kentlere büyük zarar verdiğini kaydeden Budak, Konyaaltı Sahili Projesi için Mimarlar Odası’nın yarışmasıyla bir proje hazırlandığını ve kimsenin bu projeye itiraz getirmediğini ancak sahili halktan koparacak adımlara karşı çıkıldığına dikkat çekti.

 

“BAŞARISIZLIK TÜREL’E AİTTİR”

Budak, şöyle konuştu: “Sayın Türel, göreve geldiğinde Konyaaltı Sahili için ‘ücretsiz olacak’ yönünde açıklamalar yaptı ama sonra herkesin onay verdiği proje için ‘kaynak yok’ diyerek, ihaleye çıktı. Ama iki ihaleden de sonuç alamadı. Gelinen aşamada 4 yıl gibi bir sürede Konyaaltı Sahili’nde bir çivi çakılamamıştır. Bu başarısızlık tamamen Sayın Türel’e aittir. Dört yılda Konyaltı Sahili’nde bir ilerleme sağlayamayan, Antalya’ya özgün, nitelikli bir proje kazandıramayan, kentin sorunlarının çözümü konusunda ilerleme sağlamayan Türel, görev süresinin dolmasına bir yıl gibi kısa bir süre kalmış olmasının verdiği telaşla, birilerini suçlayarak, başarısızlığını örtme arayışına girmiş görünüyor. Ama Antalya halkı, Antalya kamuoyu gerçekleri görüyor.”

 

SORUMLU AKP HÜKÜMETİDİR

Boğaçayı ve kruvaziyer liman projeleriyle ilgili meslek odalarının, bilim insanlarının itirazları olduğunu, Antalya’nın geleceğiyle ilgili soruların yanıtsız bırakıldığını da kaydeden Budak, “Antalya, hepimizin ortak değeri. Hepimiz Antalya için en iyisini istiyoruz. Bağımsız meslek odaları, Boğaçayı Projesi ile ilgili kruvaziyer liman projesiyle ilgili kaygılarını belirtiyor ve ortaya somut sorular koyuyor. Sayın Türel, bu soruları yanıtlamak yerine meslek odalarını, bilim insanlarını, CHP’yi suçluyor. Turizmde gelir azalıyorsa, Avrupa turizmi hala geri kazanılamamışsa, kruvaziyer turizm bugün sıfır düzeyine iniyorsa, bunun sorumlusu AKP hükümetidir. AKP’nin OHAL inadıdır. Hukuk ve demokrasiyi rafa kaldıran tutumudur. Şimdi böyle bir süreç yaşanırken, ‘kruvaziyer liman yapacağız, karşı çıkıyorlar’ yaklaşımı tam bir çarpıtmadır. Turizmle ilgili, Antalya ile ilgili ortak aklın projelerine hep destek olduk, yine oluruz” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim