CHP’de nefesler tutuldu, gözler yarın  yapılacak İl Başkanlığı seçimine çevrildi.  Konyacaltı Belediyesi’nin Nazım Hikmek Fuar ve Kongre Merkezi’nde yarın saat 10.00’da başlayacak kongrede 645 delege oy kullanacak. CHP İl Başkanlığı için Tuncay Ercenk, Vahap Tuncer, Ahmet Kumbul ve Mustafa Erdem yarışacak.

 

CHP Antalya Örgütü’nü 2019 yılında yapılacak yerel,genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine götürecek yeni il başkanı ve yönetimi yarın belli olacak.. 45’ı doğal 645 İl delegesi yarın sandık başına gidecek.  Konyaaltı Belediyesi’nin Nazım Hikmet Fuar ve Kültür Merkezi’nde yarın saat 190.00’da başlayacak kongrede İl Başkanlığı için Tuncay Ercenk, Vahap Tuncer, Ahmet Kumbul ve Mustafa Erdem yarışacak. Seçmen Mutlu da dün il başkan adaylığını açıklayan isim old7u.

CHP Antalya İl Başkanlığı seçiminde 178 il delegesi bulunan Muratpaşa, 99 il delegesine sahip olan Kepez ile 59 delegesi olan Konyaaltı’nın oyları büyük oranda belirleyici olacak..Manavgat İlçe Örgütü’nün 53, Alanya’nın 47,  Serik’in 28, Kumluca’nın 16, Kaş’ın 16,  Gazipaşa’nın 14,  Döşemealtı’nın 13, Finike’nin 13, Gazipaşa’nın 14, Aksu’nun 12, Korkuteli’nin 11, Kemer’in 10, Elmalı’nın 10,Demre’nin 6, Akseki, Gündoğmuş, ve İbradı’nın 5’şer il delegesi var.

Daha önce CHP Antalya İl Başkan adaylığını açıklayan Kamil Yıldırım, başkan adaylığını bugün açıklayacak olan mevcut İl Başkanı Mustafa Erdem ile birleşme kararı almıştı..

CHP Antalya İl Kongresi’ne sayılı saatler kala başkan adaylarının tek isim üzerinde birleşmesi, bu mümkün olmazsa en çok 3 adaylı bir seçim olması çabalarının bugün de sürmesi bekleniyor.

CHP Genel Merkezi'nin de 4 aday sayısını fazla bulduğu yönünde iddialar yer alıyor.  Üst düzey yöneticilerin, adayların birleşerek seçimlere gitmesi yönünde tavsiyelerde bulunduğu iddiaları parti tabanında ve siyaset kulislerinde konuşuluyor. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim