-Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’nun önceki başkanı Abit Küçükarslan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı sahiline yapılacak projeyle ilgili ciddi endişeleri olduğunu söyledi.

 

-Konyaaltı’nın zaten dünyanın incisi olduğunu vurgulayan Küçükarslan, “Bu incinin doğallığını bozup da oraya böyle bir proje yapmaya gerek yoktu. Keşke doğal haliyle kalsaydı” dedi.

  

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’na yaptığı sahil projesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’nun önceki başkanı Abit Küçükarslan’ı endişelendirdi. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Küçükarslan, hafta sonu Konyaaltı sahilini dolaştığını ve gördüklerinden sonra endişelerinin daha da arttığını ifade ederek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı sahiline yapılan proje beni çok rahatsız etti. Ciddi anlamda moralim bozuldu. Sanki inşaat kumsalda gibi. Her tarafı kapatmışlar ve bir sürü yeri kazmışlar. Gördüklerimden sonra içim karardı. Her yer kepçe ile allak bullak edilmiş. Atatürk Parkı’ndan aşağıya baktım koca koca çukurlar açılmış. Projede bildiğim kadarıyla büyük binalar yoktu” dedi.

 

KONYAALTI DÜNYANIN İNCİSİDİR

Küçükarslan, Konyaaltı’nın dünyanın incisi olduğunu hatırlatarak, “Bu incinin doğallığını bozup da oraya böyle bir proje yapmaya gerek yoktu. Sadece sahile insanların girişini, çıkışını kolaylaştıracak şeyler yapmak lazımdı. Şimdi bu yıl kapalı, gelecek yıl ne olacağı belli değil. Yapılacak proje ile ilgili insan ister istemez endişesi oluyor. Yoksa buraya başka bir şey mi yapacaklar diye ister istemez şüpheleniyorsunuz. Gerçekten o kazılan yerlere ne yapılacak? Gördüğüm kadarıyla bazı doğal ağaçlar da kesiliyor bölgede” diye konuşu.

 

ÇILGIN PROJELERE GEREK YOK

Konyaaltı sahili, Boğaçay’ı ve Lara‘nın doğallığıyla daha fazla oynanmaması gerektiğinin altını çizen Abit Küçükarslan, şöyle konuştu: “Ben bir Antalyalı olarak Konyaaltı’nın, Boğaçay’ın ve Lara bölgesinin doğal kalmasını istiyorum. Bunu bozmadan insanların daha iyi hizmet alabileceği yerler yapmak lazım. Bu güzelliklerimizin doğallıklarıyla çok fazla oynamamak lazım. Zaten bütün dünyada da böyle. Onlar da geçmişte yaptıkları hatalardan ders çıkarıyorlar. İşte bizim bu hataları tekrarlamamamız lazım. İlla devasa ya da çılgın projelere hiç gerek yok. Belli çarşı görümünde ya da yapay betonların oluşturduğu bir alanın deniz kenarında oluşması ne kadar doğru? “ Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim