Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mecliste yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudus’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiği yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi.


Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Gündeme geçmeden önce söz alan AKP Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. Bayraktar,“Kudüs Filistin’in başkentidir. Dün öyle olmuştur, yarın da öyle olacaktır. ABD’nin sözde başkanının ifadesi devletimizi, milletimizi ve İslam âlemini bağlamaz. Kudüs bizim kutsalımızdır. Kudüs kararını şiddetle kınıyoruz” dedi.  CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer, “5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 83. Yılı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum. Kadınlarımız iş, siyaset hayatında daha fazla görev alma noktasında temsil edilmesini diliyorum” dedi. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrallerini Alanya’ya kazandırması nedeniyle Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudus’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiği yönündeki açıklamasına tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Üç semavi dinin merkezi olan Kudüs adeta ateşle karşı karşıya bırakılmış cehennemin kapıları ABD başkanının kararıyla aralanmıştır. Bu kararı kınıyoruz. Bu yanlıştan dönülecektir. Kudüs Müslümanlığın ilk kıblesidir. Bizim inancımızda önemli bir yeri vardır. Bu gibi hususlar ve bu gibi İslam alemini yaralayan kararlar bir ateş topuna dönerse dünya çok büyük şeyle karşı karşıya kalır. ABD’nin bu yanlıştan döneceğini umut ediyoruz” dedi. Deniz TOPKAYA

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim