Muratpaşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (SIDA) maddi desteğinde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği kolaylaştırma perspektifiyle bu yıl başlayan proje, insan hakları norm ve prensiplerinin yerelleşmesi ve gündelik yaşama uyarlanması için yeni metodolojik yaklaşımların geliştirilmesini amaçlıyor.

 

 

Aynı zamanda katılımcı yerel yönetişimin gelişmesi adına kent üzerinde fikirler geliştiren çok çeşitli paydaşlar arasında sosyal diyaloğun artırılmasını hedefleyen projeye, Muratpaşa Belediyesi 'Yaşlı Evleri'yle davet üzerine katıldı. 22 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilen ilk toplantıda yapılan bilgi paylaşımının ardından Muratpaşa Belediyesi, 'yaşlılar, göçmenler ve kadın' çalışmaları dalında projenin paydaşı olarak kabul edildi.

 

 

Bu kapsamda projenin ilk işbirliği faaliyeti 10-15 Aralık tarihleri arasında İsveç'in Stockholm, Malmö ve Lund kentlerine yerel yönetimleri kapsayacak bir çalışma ziyaretiyle gerçekleştirilecek. Ziyaretin ardından 3 yıl devam edecek projenin ilk yıl hedefi, 'Farkındalık Yaratma' doğrultusunda çalışmalar başlayacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim