Şehit Ali Daniyar Ortaokulu’nun bilişim sınıfı açılış töreninde Dokuma Fabrikası arazisinin tapusunun belediyesine geçtiğini duyuran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, buraya 5 dönümlük portakal bahçesi kuracaklarını müjdeledi

 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası arazisinin tapusunun belediyesine geçmesiyle Antalyalılara verdiği sözünü yerine getirdi. Şehit Ali Daniyar Ortaokulu’nun bilişim sınıfı açılışında müjdeli haberi veren Başkan Tütüncü, arazi içine 5 dönümlük portakal bahçesi kurulması için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Portakal bahçesi görmemiş çocuklara dalından koparılan portakalların suyunu ikram edeceğiz” dedi.

 

Okul binası da yenilenecek

 

Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Tütüncü, kentsel dönüşümün başlatıldığı Yeni Emek Mahallesi’nin yepyeni bir yaşam merkezine dönüşeceğini anlattı. Şehit Ali Daniyar Ortaokulu’nun etrafında yeni okullar ve yurt binaları yapıldığını belirten Başkan Tütüncü, “Önümüzdeki süreçte, içinde bulunduğumuz okulu da yenilemek inşallah bize nasip olacak. Yeni Emek eğitim konusunda da farklı bir konuma yerleşecek” diye konuştu.

 

“Dokuma Antalya’nın”

 

Dokuma Fabrikası alanının tapusunun Kepez Belediyesi’ne geçmesiyle ilgili ayrı bir paragraf açan Tütüncü, bu gelişmeyi şöyle anlattı; “Kepez için tarihi bir günü yaşadık. Yıllar yılı şehrin elinden uçup gideceğinden endişelenilen Dokuma Fabrikası arazisi tamamen Antalyalıların oldu. Tapu dairesinden tapumuzu aldık. O korkulu süreci tamamıyla nihayetlendirmiş olduk. Hemşehrilerimize sözümüz vardı, 488 dönüm arazinin tamamı Antalyalıların olacaktı. Bugün güneş Kepez’e daha farklı doğdu. Evden çıkarken çok daha büyük huzur ve mutlulukla çıktık. En önemli sözümüzü yerine getirip, ‘Dokuma’yı gerçek sahibine teslim edeceğiz’ demiştik.”

 

Portakal bahçesi kuruluyor

 

Bu gelişmeyle Kepez’in geleceğe bambaşka yürüyeceğini belirten Başkan Hakan Tütüncü, ilk iş olarak bu araziye portakal bahçesi kuracaklarını söyledi. Öğrencilere hiç portakal bahçesi görüp görmediklerini soran Tütüncü, sadece birkaç öğrencinin parmak kaldırdığını gördü. Antalya’yı ziyaret edenlerin de portakal bahçesi göremediğini anlatan Tütüncü, Antalya’ya gelenlerin ziyaret edebileceği, dalından portakal koparabileceği, giriş ve çıkışında ücretsiz portakal suyu ikram edeceğimiz 5 bin metrekarelik bahçemizi Dokuma Parkı içine kazandırıyoruz. Portakal meyvesini ağaçta görmeyen, portakal çiçeği kokusunu duymayan çocuklara o bahçede göstereceğiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim